Itt a Weco-Travel szokásos heti hírösszefoglalója! Szokásos témáink mellett, mint az utazás, a légiközlekedés, a rendezvények és COVID-19 járvány, ismét helyet kaptak a zöld hírek. Ha lemaradt volna a hét infóiról, csak böngéssze át összefoglalónkat.


Nemzetközi utazás

Enyhítés az USA beutazási korlátozásain: Hosszú idő után, várhatóan novemberben újranyit az Amerikai Egyesült Államok 33 ország – köztük a Schengeni-övezet – oltott utazói előtt. A beutazás feltétele a koronavírus elleni teljes oltottság és egy negatív Covid-teszt.(blog.repjegy.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

10. Weco-Travel Webinar | Üzleti utazás a negyedik hullám árnyékában: A Weco-Travel webinárium sorozatának legutóbbi részében az üzleti utazások voltak a fókuszban. Bogáts Balázzsal, a Budapest Airport járatfejlesztési és kereskedelmi tervezési vezetőjével beszélgettünk az őszi-téli kilátásokról, az üzleti desztinációk újranyitásáról és a következő időszakban elérhető repülőjáratokról. (blog.wecotravel.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Erős lehet a karácsonyi buliszezon, készülnek a magyar cégek: Több száz hazai cég megkeresésével végzett kutatás alapján bizakodó a hazai rendezvénypiac. A felmérésben részt vett vállalatok 77,3%-a tervez még az idei évben valamilyen rendezvényt, ugyanakkor a szervezést az utolsó pillanatra hagyják, ami nagy kihívás elé állítja a piaci szereplőket. (index.hu)

További hírek:

Koronavírus

Orbán Viktor elárulta, milyen korlátozásokra számíthatunk a koronavírus miatt: őket érinti leginkább : A delta-variáns miatt mindenki tart attól, hogy a koronavírus újult erővel rohanja le az országot. A korlátozások kérdése is foglalkoztatja az embereket, erről is beszélt Orbán Viktor a Kossuth rádióban. (life.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Kérdőjelek a fenntarthatóság területén a B2B utazási szektorban: Az elmúlt pár évben a fenntarthatóság vált az egyik legfontosabb témává az utazási szektorban, beleértve a céges utaztatással foglalkozó vállalatokat is. Ez csak fokozódott a pandémia alatt, amikor az utazások leállása egyben lehetőséget teremtett a változásra is. A Belvera Partners felmérése szerint viszont nem mindig fektetnek nagy hangsúlyt a fenntarthatóságra a B2B utazási szektorban működő vállalatok. (blog.wecotravel.hu)

További hírek: