Közzétette januári forgalmi számait a Budapest Airport: az év első hónapjában összesen 562 635 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ez azt jelenti, hogy folytatódik a tavalyi év második felében tapasztalt növekvő trend, és hónapról hónapra egyre nagyobb mértékben térnek vissza az utasok a reptérre. Januárban az utasszám már megközelítette a járvány előtti, 2019-es szint 60%-át.

A repülőtér friss sajtóközleménye szerint januárban London, Párizs, Moszkva és Dubai volt a legnépszerűbb úticélok, és a rugalmas beutazási szabályoknak köszönhetően emelkedik a Magyarországra érkező külföldi turisták száma is. Jelenleg összesen 37 ország 101 repülőtere érhető el közvetlenül a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, 27 légitársaság kínálatában, ezzel a 2019-es desztinációk 80%-a már elérhető Budapestről.

Új és visszatérő járatok a nyári menetrendben

A 2022-es nyári menetrendben új célállomások mellett több, a járvány miatt leállított útvonal is visszatér.:

  • 2022 júniusától  közvetlen repülőjárat indul Budapest és New York között a LOT lengyel légitársaság hetente háromszor közlekedő Boeing 787 Dreamlinereivel.
  • 2022 májusa és októbere között újra közlekedik az Air Canada közvetlen repülőjárata Budapest és Toronto között, szintén heti három alkalommal.
  • A Wizz Air visszatér Abu Dhabiba, Castellon de la Planába és Szkopjébe, új célállomásként pedig Kisinyov, Moldova fővárosa lesz elérhető.
  • Március végén újraindul az easyJet manchesteri járata.
  • Júniustól heti 4 járattal az Ukrán Nemzetközi Légitársaság Budapest-Kijev járata is visszatér.
  • Az olaszországi Riminibe is ismét elérhető a Ryanair heti két járatával.
  • A SunExpress heti 1 járatot indít Izmirbe, Törökország harmadik legnagyobb városába.

A fentieken kívül további újrainduló és új járatok indítása is várható a nyári menetrendben, amelyeket a következő hetekben jelentenek be.

Forrás, képek: Budapest Airport