A fenntarthatósági törekvések egyik első lépése a szemléletformálás és az edukáció. Ebben a szellemben indította el a Weco-Travel idén február végén Weco-Eco elnevezésű programját, amely a munkatársainknak szóló rendszeres belső előadás-sorozat a fenntarthatóság témájában.

Első alkalommal dr. Horvátth Saroltát, a Rakun Dobozközösség alapítóját hívtuk meg előadónak, hogy jobban megismerjük szolgáltatásukat, ami immár két éve zöldíti a munkahelyi étkezést.

Saci bevezetésként mesélt nekünk a hulladékgazdálkodásról, újrahasznosításról és a sharing economyról, összehasonlítva a nemzetközi és hazai piaci helyzetet. Megismerkedtünk a hulladékpiramissal és a Bölcsőtől bölcsőig környezettudatos terméktervezéssel, és megtudtuk, hogy a fenntarthatóság a „Tényleg szükségem van rá?” kérdéssel kezdődik. Vendégünk kiemelte: ha mégis vásárolni szeretnénk, akkor inkább használt vagy környezetbarát alkotórészekből álló terméket vásároljunk, és sokszor jobb ha a drágább, de hosszabb élettartamú lehetőséget választjuk.

Dolgozóként pedig a legjobb ha nyitottak vagyunk közösségben gondolkodni és kipróbálni a „Kölcsönkérhetem?” szót ahelyett, hogy újonnan vásárolunk. A halmozás, a többlet vásárlás, a felesleg juttatta el Saciékat oda, hogy létrehozzák a Rakun applikációt, ami egy betétdíjas rendszer, vagyis mi bérelhetünk újrahasználható rozsdamentes acéldobozokat, az egyszer használatos étel dobozok kiváltására.

A Rakun Dobozközösség honlapján további információk olvashatók a szolgáltatásaikról. Köszönjük az előadónak a tartalmas és érdekes előadást, és várjuk a folytatást a következő eseménnyel!