Menetrend szerint érkezik heti hírösszefoglalónk, melyben szokásos témáinkon túl, ismét helyet kapott a környezetvédelem, zöld projektek és fenntarthatóság. Fussa át válogatásunkat és értesüljön a hét legfontosabb szakmai híreiről, immár nemcsak az utazás, légiközlekedés, rendezvények és COVID-19 vonatkozásában.

Nemzetközi utazás

Életjeleket mutat a külföldi turizmus: Megduplázták tavaly nyári forgalmukat az utazási irodák az idén, bár a növekedés csak a rendkívül alacsony bázist adó 2020-as főszezonhoz mérten kiugró. Az ősz is számottevően jobb lehet, mint egy éve. Reménykeltő, hogy éledezik az üzleti turizmus is. (napi.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Felszálló ágban az európai légiforgalom, folyamatos a növekedés: Az Eurocontrol friss elemzése alapján az európai légiközlekedés az előzetes várakozásokat is felülmúlva tudott növekedni az elmúlt időszakban, így már csak 30 százalékos elmaradásban van a 2019 év azonos időszakához képest. (blog.wecotravel.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Mi a helyzet a céges rendezvényekkel a pandémia után? – podcast: Tatár György, a CegesHelyszinek.hu tulajdonos-ügyvezetője beszélt a céges rendezvények pandémia utáni kilátásairól a Trend FM Turizmus.com című műsorában. (turizmus.com)

További hírek:

Koronavírus

Megérkezett a pénteki magyar koronavírus-jelentés: Az elmúlt 24 órában 247 koronavírusos esetet regisztráltak a hatóságok Magyarországon. Egy beteg hunyt el. A friss adat heti alapon továbbra is a járvány erősödését mutatja (+31%), igaz, a mai szám kisebb, mint a tegnapi, ezzel nagyon rövid bázison kissé csökkent a növekedés üteme. (portfolio.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Óriási terhelést jelent a palackozott víz a környezetnek: Földünk felszínének nagy részét, 71 százalékát víz borítja. E hatalmas vízkészlet több mint 97 százaléka (1,4 milliárd km³), sós víz, ami a növények öntözésére és emberi fogyasztásra alkalmatlan, a maradék 3 százaléknak (35 millió km³) is a 80 százaléka nehezen vagy egyáltalán nem hozzáférhető. A világ folyói és édesvizű tavai a Föld édesvízkészletének 0,3 százalékát adják, ami kb. 105 ezer km³. Bár óriásnak tűnik ez a szám, valójában nem az. (piacesprofit.hu)

További hírek: