Ha lemaradt a hét legfontosabb híreiről a nemzetközi utazás, a koronavírus-járvány, a légiközlekedés és a rendezvényszervezés témáiban, elég csak elolvasnia heti hírösszefoglalónkat, és egyből képbe kerül!


Nemzetközi utazás

Hogy lehet így utazást tervezni? Most derül ki, mire nem jó a magyar védettségi igazolvány: A jelen helyzetben nem lehetetlen külföldi utazásokat tervezni, de nagyon körültekintőnek kell lenni, mert a feltételek országonként különbözőek, és folyamatosan változnak. Egyes országokban regisztrációt írnak elő, máshová a gyerekek csak friss koronavírusteszttel utazhatnak. A magyar védettségi igazolványt egyelőre csak hat ország fogadja el, de ezekben is kérhetnek mellé még kiegészítő dokumentumokat. Most látszik, milyen hátrányt jelent, hogy a magyar plasztikkártya nem tartalmazza az oltóanyag típusát és a második oltás időpontját. (telex.hu)

További hírek:

Koronavírus-járvány

Eddig a védekezés volt a fontos, most a gazdaság újraindítása: Az összes oltóanyag alkalmas arra, hogy megvédjék az embereket – minderről Orbán Viktor beszélt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. (origo.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Visszaszerezné a kormány a budapesti repülőteret: Ismét többségi tulajdont szerezne a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cégben a magyar állam – értesült lapunk. Tárgyalások indulhatnak a súlyosan elhibázott 2005-ös privatizáció visszafordítására. A cél, hogy a hazai közlekedési infrastruktúra egyik legfontosabb, a gazdaságfejlesztés és a turizmus szempontjából is stratégiai jelentőségű eleme újból magyar kézbe kerüljön. (magyarnemzet.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Védettségi igazolvánnyal a szülők, felnőttek is ott lehetnek a gyermeknapi rendezvényeken vasárnap: A kormányszóvivő szerint az elmúlt másfél év nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyermekeknek is megpróbáltatást jelentett, mert távol voltak a barátaiktól és elmaradtak a közös programok. (szeretlekmagyarorszag.hu) 

További hírek: