Eurostar felmérés a városlátogatásokról, új lehetséges fapados transzatlanti járat, a szakma véleménye a 30 milliárdos mentőcsomagról, stratégiai együttműködés az OMV és a Wizz Air között – részletek és további hírek heti összefoglalónkban!

Nemzetközi utazás

Kiderült, miért mennek a legtöbben rövid városlátogatásokra: A kutatás az Eurostar jóvoltából készült a Raymond Blanc sztárséffel fennálló együttműködés tizedik évfordulójának alkalmából. A válaszokból pedig az körvonalazódott, hogy az étkezés a legfőbb motiváció egy-egy citybreakhez, és sokan szeretnék kipróbálni az elegáns, helyi éttermeket. (roadster.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Új diszkont szereplő szállna be a transzatlanti versenybe : Belfast repülőteréről tervezi transzatlanti járatok indítását 2024 nyarától a Fly Atlantic, a startup fapados légitársaság hat Airbus A321neo vagy Boeing 737 MAX típusú géppel indulna. (airportal.hu)

További hírek:

Rendezvények

Így tekint a szakma a 30 milliárdos mentőcsomagra: Az intézkedések részleteit, valamint az ágazatra gyakorolt hatásait Horváth Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója, Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) tiszteletbeli elnöke és Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) elnöke ismertette a keddi sajtótájékoztatón. (Turizmus Online)

További hírek:

    Zöld hírek

    Stratégiai együttműködést kötött az OMV és a Wizz Air: Az olajvállalat és a légitársaság a zöld üzemanyagok szállításáról állapodott meg. A megállapodás lehetőséget biztosít a Wizz Air számára, hogy 2023 és 2030 között 185 ezer tonna zöld üzemanyagot (SAF, sustainable aviation fuel) vásároljon a bécsi székhelyű társaságtól. (infostart.hu)

    További hírek: