Mutatjuk az elmúlt napok fontosabb szakmai híreit: utazás, nyaralás, légiközelekdés, járvány, zöld hírek. Böngéssze át heti hírösszefoglalónkat!


Nemzetközi utazás

Egy évvel meghosszabbították az uniós védettségi rendeletet: Az Európai Unió Tanácsa kedden hozzájárult a koronavírus elleni védettséget igazoló uniós tanúsítvány létrehozásáról szóló, június 30-án lejáró rendelet érvényességének egyéves meghosszabbításához. A hosszabbítást az Európai Bizottság javasolta. (magyarnemzet.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Repülővel utazol a hétvégén? Előfordulhatnak fennakadások : Fennakadásokat okozott pénteken az európai légiközlekedésben a Ryanair és Brussel Airlines légitársaságok sztrájkja, amely a hét végén várhatóan szélesedik majd, miközben a légiközlekedés újraindulása szociális feszültséget is kivált az ágazatban, éppen az idegenforgalmi szezon elején – jelentette több európai hírügynökség. (portfolio.hu)

További hírek:

Rendezvények

Júliusi programajánló: A legjobb vidéki és fővárosi programok júliusi hétvégékre : Júliusban is jobbnál jobb programokkal készültünk nektek. Válogathattok a borkóstolók, a gourmet fesztiválok, vagy éppen izgalmas csatajelenetek közül, hogy a nyár egyik legjobb hónapját maximálisan kiélvezhessétek. (femcafe.hu)

További hírek:

Koronavírus

Jakab Ferenc szerint még érkezhetnek súlyos betegséget okozó koronavírus-variánsok: A magyarok több mint fele nem tervezi, hogy újabb vakcinát vegyen fel a koronavírus ellen. A belső térben használt maszkhasználat kérdésének megítélése azonban nem ilyen egyértelmű – ez derült ki a Pulzus közvélemény-kutatásából, ami az ATV megbízásából készült. Közben Rusvai Miklós azt mondta Híradónknak: nem kell tartani az omikron új variánsaitól. Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem professzora viszont kiemelte: a járvány a jövőben is velünk marad. (atv.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Fesztiválra készül? 6+1 lépésben elmondjuk, hogyan védheti a bolygót buli közben: Itt a nyár, harmincvalahány fok árnyékban, dübörögnek a partik – és persze közben fogyasztunk is. A fesztiváloknak sajnálatos velejárója a zöldterületek amortizációja, a növényzet károsítása, a sok műanyag és a temérdek szemét. Összeszedtük, hogy lehet egy fesztivál környezettudatos, és mit tehetnek a bulizók ezért. (index.hu)

További hírek: