Legfrissebb heti hírösszefoglalónk elérhető! Összegyűjtöttük a hét fontosabb tudnivalóit utazás, légiközlekedés, rendezvényszervezés, környezetvédelem és az ismét egyre fokozódó koronavírus járvány témájában. Ne maradjon le semmiről!

Nemzetközi utazás

Szinte az egész EU sötétvörös az átfertőzöttségi térképen, de Kelet-Magyarország kivétel: Románia, Lengyelország és Magyarország keleti régiói az egy fokkal enyhébb, piros jelzést kaptak a negyedik és az ötödik hullám fordulóján. (hvg.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Idén meglepetésre nem a Qantas lett a világ legbiztonságosabb légitársasága: Egy évekkel ezelőtti reptéri incidens miatt visszaesett az eddig rendre a világ legbiztonságosabbjának kikiáltott Qantas a légicégek biztonsági auditjával foglalkozó Airline Ratings listáján, az idei győztes az Air New Zealand, az európai cégek közül a TAP Air Portugal szerepelt a legjobban. (airportal.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Turisztikai évadnyitó helyett szezonnyitót rendez a Turizmus Kft. : A Turizmus Kft. és a PR in Hungary Kft. a hagyományosan február elsejére szervezett Turizmus Évadnyitó Gálát idén a pandémiás helyzet miatt május 1-jén rendezi meg, bízva abban, hogy ez egy sikeres szezon nyitó rendezvénye is lehet. (turizmus.com)

További hírek:

Koronavírus

Február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány: Változnak a védettségi igazolvány szabályai, az oltottsághoz februártól harmadik vakcina is kell, ha a második oltás hat hónapnál régebbi. A gyógyultaknak nem jár majd az igazolvány – jelentették be a Kormányinfón. (turizmus.com)

További hírek:

Zöld hírek

Történelmi jelentőségű év lehet 2022 a klímaügy szempontjából: Az energiaválság, az árupiaci áremelkedés, az ellátási láncok zavarai és a politikai változások jelentette bizonytalanságok miatt nehéz megmondani, milyen lesz 2022 a megújuló energia és a klímaügy szempontjából, de az esély adott az érdemi előrelépésre. (greendex.hu)

További hírek: