Az Eurocontrol friss elemzése alapján az európai légiközlekedés az előzetes várakozásokat is felülmúlva tudott növekedni az elmúlt időszakban, így már csak 30 százalékos elmaradásban van a 2019 év azonos időszakához képest.


Az európai áramlásszervező a közösségi oldalán osztotta meg legfrissebb eredményeit, miszerint augusztus hónapban az európai légiközlekedés iparága a 2019-es szint 71 százalékát sikerült elérnie.

Ez az augusztusi eredmény meglepte a szakértőket is, hiszen a júniusi előrejelzéseket – mely egyesek szerint már így is túl optimista volt – 2 százalékponttal is meghaladta a forgalom. Tovább erősíti a légiközlekedésben érezhető pozitívabb hangulatot, hogy ez már a második olyan hónap volt az évben, amikor az előzetes várakozásokon felül alakult az Európa légterét megtöltő járatok száma.

Augusztus utolsó hetében a napi járatszám meghaladta a 25 ezret, míg a legtöbb járattal büszkélkedő légitársaság ez idő alatt a Ryanair lett, akik 2300 járatot üzemeltettek. Az ír diszkont légitársaság utóbbi adata további örömködésre adhat okot, hiszen a 2019 év hasonló időszakához képest már csak 19 százalékkal voltak elmaradva. Ugyan ezen időszak alatt a Turkish Airlines 1300, míg az Easyjet közel 1100 járatot teljesített. 

Szeptemberre a Eurocontrol 72 százalékos forgalmi szintet jósolt, augusztus utolsó hetében ez a mutató 70,8 százalékon állt.

Forrás: airportal.hu