Az év vége közeledtével nemcsak a hideg idő, hanem az izgalmas utazási lehetőségek is beköszöntenek. Az idei évben különleges lehetőségekkel is találkozhatunk a téli menetrendben. Ismerje meg a 2023-24-es téli menetrendben szereplő újdonságokat, amelyek új kalandokat és élményeket kínálnak a hűvös hónapokban is!


A Budapest Airport 2023-as téli menetrendjében a Ryanair és a Wizz Air légitársaságok több új közvetlen járatot is indítanak Budapestről. Mutatjuk a legérdekesebbeket!

Alicante

A Ryanair heti három járatot indít Alicante repülőterére október 29-től. A járatok szerdánként, péntekenként és vasárnaponként indulnak. Az úti célra egyelőre a téli menetrend végéig, 2024. március 29-ig érhető el a repülőjegy-foglalás.

A rivális Wizz Air a Budapest és Alicante útvonalon négy járatot üzemeltet hetente a téli menetrendben.

Tenerife

A Wizz Air heti négy járatot indít Tenerife repülőterére hétfőnként, szerdánként, péntekenként és vasárnaponkért, míg a Ryanair heti három járatot indít október 29-től, keddenként, csütörtökönként és vasárnaponként.

Ezzel a Liszt Ferenc repülőtérről már hetente hét közvetlen járat lesz elérhető a két fapadossal Tenerifére, szombat kivétel a hét minden napján, vasárnap pedig kettő is.

Birmingham

A Ryanair heti két járatot indít Birmingham repülőterére október 29-étől, péntekenként és vasárnaponként. Ez a járat a megszűnő East Midlands-i helyett kerül a menetrendbe, a két közép-angliai reptér mindössze nagyjából 60 kilométerre fekszik egymástól.

A Wizz Air Birminghambe kettő járatot üzemeltet hetente a téli menetrendben, valamint a brit Jet2 is kínál heti két járatot.

Glasgow

November 14-től a Wizz Air skóciai járatai Edinburgh helyett ezúttal az országrész legnagyobb városába, Glasgow-ba repülnek Budapestről a téli menetrendben. 

A járatok keddenként és vasárnaponként fognak üzemelni a két város között. 

Koppenhága

Az utazni vágyók október 29-ig heti két alkalommal, október 30-tól azonban napi rendszerességgel repülhetnek közvetlenül Budapestről a dán fővárosba, Koppenhágába.

A járatokat a Wizz Air üzemelteti.  

Kairó

Október 30-tól hetente három alkalommal lehet repülni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről az egyiptomi fővárosba Wizz Air légitársasággal. A járatok hétfői, szerdai és pénteki napokon közlekednek majd Budapest és Kairó között a téli menetrend kezdetétől.

A légitársaság nem Kairó fő légikikötőjébe, hanem a város nyugati oldalára épült Sphinx Nemzetközi Repülőtérre (SPX) üzemel majd.

Sarm-El-Sejk

A Wizz Air heti két járatot indított Sarm-El-Sejk repülőterére október 6-tól, szerdánként és vasárnaponként. A 2023/24-es téli menetrendben az új járattal együtt már hetente 13 járat közlekedik Budapest és Egyiptom között.

Az új járatok a Budapestről induló utazók számára új lehetőségeket kínálnak a mediterrán térség és a Közel-Kelet népszerű úti céljaihoz. A Ryanair és a Wizz Air légitársaságok már korábban is aktívak voltak Budapesten, és az új járatok tovább erősítik a két légitársaság jelenlétét a magyar fővárosban.

Összefoglalva:

Úti célLégitársaságMikortól?Járatsűrűség
TenerifeRyanairOktóber 29.k, cs, v
TenerifeWizz AirOktóber 29.h, szer, p, v
AlicanteRyanairOktóber 29.szer, p, v
BirminghamRyanairOktóber 29.p, v
GlasgowWizz AirNovember 14.k, szom
KoppenhágaWizz AirOktóber 30.napi
KairóWizz AirOktóber 30.h, szer, p
Sarm-El-SejkWizz AirOktóber 6.szer, v

Forrás: airportal.hu