Legyen szó bármilyen szakmai rendezvényről, a megfelelő helyszín kiválasztása kulcsfontosságú része a szervezésnek. Egy könnyen megközelíthető, felújított, tágas, technikailag felszerelt épület kiváló alapot képezhet egy sikeres és emlékezetes üzleti rendezvényhez – a többi csak rajtunk múlik. Az alábbi listán olyan helyszíneket ajánlunk olvasóinknak, ahol Budapesten, minőségi körülmények között tudnak egy eseményt lebonyolítani, az év bármely szakában.

Magyar Királyi Lovarda

Kiváló választás lehet a Budavári Palotában a megújult Magyar Királyi Lovarda akár egy 300 fős rendezvényhez is, mivel 640 négyzetméter a lovaglócsarnok alapterülete, és 15 méteres a belmagassága. A Várgarázsban a parkolás is megoldható, az alagsorban ruhatár, az emeleten elnöki páholy található, kilátással a lovaglócsarnokra, illetve itt találhatók a kiszolgáló helyiségek is. A Lovardát a Csikós udvar öleli körül, ami szabadtéri rendezvényhelyszín is lehet.

A Budavári Palotában a Főőrség épületét ajánljuk még: modern technika, csodás panoráma és egyedi hangulat vár ránk. Itt bérelhető a 110 fő befogadására alkalmas, két termes kávéház, amelynek terasza a Mátyás kútra néz (itt még további 40 fő elfér), illetve a kávéházon belül egy elszeparált rész, a 40 fős Miklós terem is külön lefoglalható egy kisebb rendezvény esetén. Az emeleten található, általában kiállítótérként üzemelő Lipót teremben pedig akár 80 fő is elfér.

Budavári Palota, Hunyadi-udvar, www.foorseg.hu

Bálna Budapest

Ha belvárosi, könnyen megközelíthető, és vízparti helyszínt keresünk, saját mélygarázzsal, akkor a Bálnánál keresve se találhatnánk alkalmasabbat. Az épületben három kibérelhető terem van: az 1100 négyzetméteres nagy rendezvényterem, a 480 négyzetméteres kis rendezvényterem, illetve a 216 négyzetméteres tetőterasz. Bármelyiket is választjuk, az biztos, hogy csodás panorámát élvezhetünk. A Bálna honlapján megtaláljuk mindhárom terem letölthető alaprajzát, valamint egy eseménynaptárt is, így gyorsan megtudhatjuk, szabad-e az adott terem az általunk kinézett időpontban.

Fővám tér 11-12., www.balnabudapest.hu/

Millennium Háza

A pesti oldal egyik legnépszerűbb részén, a Városligetnél található, az 1885-ben épült, mára teljes körűen restaurált Millenium háza (korábbi nevén Olof Palme ház). Autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető ez a gyönyörű, akadálymentesített épület, ahol találhatunk interaktív kiállítótermet, kávéházat és éttermet, teraszt, illetve rózsakertet is. Lehetőség van csak egy-egy termet, illetve a komplett épületet is kibérelni egy rendezvényhez.

Olof Palme sétány 1., www.milleniumhaza.hu

Haris Park

A Rózsadombon, mégis közel a belvároshoz helyezkedik el a hangulatos, német neoreneszánsz stílusban épült Haris Park, amely kiváló választás lehet bármilyen rendezvényhez. A műemléki épületegyüttes honlapján gyorsan kideríthetjük, szabad-e az általunk kinézett időpont, illetve foglalási igényünket is egyszerűen el tudjuk intézni online. Az 50 és 70 négyzetméteres termei alkalmasak lehetnek megbeszélések, továbbképzések lebonyolítására, de jó időben a gyönyörű parkot is érdemes kihasználni, akár egy napot záró állófogadáshoz is. De van az épületben egy 320 négyzetméteres bálterem (itt akár egy 200 fős előadás is megtartható), egy champagne bar, illetve egy 55 négyzetméteres lakosztály is lefoglalható, például a rendezvény díszvendégének. A Haris Park saját cateringgel biztosítja a rendezvényeket.

Marczibányi tér 6-7., www.harispark.hu

Lóvasút

Ha a budai hegyek között, a természet közelségében szeretnénk eltölteni üzlet- vagy munkatársainkkal egy nem mindennapi rendezvényt, akkor a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontot ajánljuk. Az egykori Lóvasút-végállomás műemlékvédelem alatt álló épületét 2017-ben rekonstruálták, akadálymentesítették. Kibérelhető, 122 négyzetméteres nagyterme 160 fő soros leültetésére alkalmas, az erdőbe nyúló, 155 négyzetméteres teraszon pedig akár még 100 fő is elférhet. Árajánlatot az intézmény honlapján tudunk kérni, és akár személyesen is bejárhatjuk a helyszínt.

1121 Budapest, Zugligeti út 66., lovasutevent.hu