Talán nem is kell hangsúlyoznunk, mennyire fontos a megfelelő helyszín, ha egy üzlettárssal tervezünk egy ebédet vagy egy vacsorát eltölteni. A finom fogások, a kiváló borok és frissítő kávék nemcsak beszédtémát, hanem pozitív élményt is adnak, ezzel előrelendítve és megerősítve az üzleti kapcsolatokat. Szerencsére Budapesten nagyon sok színvonalas étterem közül választhatunk, a következő tízet pedig tapasztalatunk alapján bátran ajánljuk mindenkinek, aki minőségi helyeket keres a fővárosban.

Fausto’s Ristorante

1072 Budapest, Dohány utca 5.
Nyitva tartás: Hétfő-szombat 12:00-22:30

Fausto Di Vora hetedik kerületi étterme főleg az olasz konyha szerelmeseinek ajánlott. A minden tekintetben elegáns étterem bármilyen találkozónak képes adni egy plusz ízt a kellemes berendezett belső tereivel. A borlapon is biztosan mindenki talál számára ízletes italt, hatalmas a választék.

Borkonyha

1051 Budapest, Sas utca 3.
Nyitva tartás: Hétfő-péntek 18:00-24:00, Szombat 12:00-24:00

Az ötödik kerület egyik leghangulatosabb utcájában található Borkonyha nevű éttermet is bátran ajánljuk üzleti vacsorákhoz. A bazilika és az Erzsébet tér közelében fekvő Michelin-csillagos étterem nevéhez méltóan igen széles borválasztékkal rendelkezik a gyönyörűen elkészített és ízletes ételek mellett.

Aszú étterem

1051 Budapest, Sas utca 4.
Nyitva tartás: Csütörtök-hétfő: 18:00-24:00

Szintén a Sas utcában található Aszú étterem neve sem árul zsákbamacskát: a borlapon olyan tételek is vannak, amelyeket csak itt kóstolhatunk, a konyha pedig vegyíti a magyar ételeket a modern fogásokkal. A fafaragványokkal díszített és arany színekben pompázó enteriőr pedig igazán ízléses hátteret ad bármilyen találkozónak.

La Fabbrica

1051 Budapest, Sas utca 8.
Nyitva tartás: Vasárnap-csütörtök 12:00-24:00, Péntek-szombat 12:00-02:00

Olasz konyhának indult, ma már mediterrán fogásokat is megkóstolhatunk a 2018-ban nyílt La Fabbrica nevű étteremben – de persze akkor is jól járunk itt, ha egy igazi olasz pizzára vágyunk. Szintén a Sas utcában található a bazilika közelében, az egykori Marczibányi-palota épületében. Az étterem bárját is jó szívvel ajánljuk egy kellemes vacsora után.

Prime Steakhouse

1051 Budapest, Sas utca 18.
Nyitva tartás: Kedd-péntek 18:00-23:00, Szombat 12:00-23:00, Vasárnap 12:00-18:00

Bármilyen üzleti vacsorának remek helyszíne lehet az ötödik kerületi Prime Steakhouse – természetesen nemcsak a húsimádók találják meg itt számításaikat. Az országban egyedülálló steak választék mellett a magyar konyha fogásait is megtaláljuk, az étterem enteriőrje pedig tényleg hangulatos az ötméteres belmagasságú üvegtetővel, valamint fekete, barna és arany színvilágával.

Pierrot Café & Restaurant

1014 Budapest, Fortuna utca 14.
Nyitva tartás: Csütörtök-hétfő 17:00-24:00

A Budai Várban található Pierrot Café & Restaurantnak már csak az elhelyezkedése is ad némi plusz varázst és élményt, a kiválóan tálalt magyar ételek pedig csak a habot jelentik a tortán. Az étteremnek két terme van, de ami igazán hangulatos, az a belső kert a vár több száz éves falai között – ha már az idő is megengedi, érdemes ide foglalni asztalt egy vacsorához, vagy egy késői kávéhoz.

Gundel Cafe Patisserie Restaurant

1146 Budapest, Gundel Károly út 4.
Nyitva tartás: Hétfő-vasárnap 09:00-22:00

Talán bemutatni se kell a lista leghíresebb elemét, a Városligetnél található legendás Gundel éttermet. Legyen szó vacsoráról, ebédről, délutáni teáról vagy kávéról, mind a megközelíthetőség, mind a minőség terén is megbízható választás a 2014 óta hungarikumnak számító, a történelem viharait túlélő étterem.

Stand

1061 Budapest, Székely Mihály utca 2.
Nyitva tartás: Kedd-szombat 18:00-24:00

Széll Tamás és Szulló Szabina Michelin-csillagos éttermével nem lőhetünk mellé. A hatodik kerületi Stand nemcsak konyhája tekintetében modern, hanem küllemében is: egyik leghíresebb eleme az üvegfallal leválasztott konyha az asztalok mellett. Mivel az étterem este hatkor nyit, napközbeni programot ne tervezzünk ide, de egy tartalmas és emlékezetes üzleti vacsora eltöltésére több mint alkalmas a Stand.

St. Andrea Restaurant

1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.
Nyitva tartás: Hétfő-péntek 12:00-22:00

A Nyugati pályaudvarnál, a patinás Eiffel palace épületében található St. Andrea étterem minden ízében elegáns: a konyhája változatos, italai kiválóak, belső terei pedig igen modern dizájnban fogadják a vendégeket. Üzleti ebédhez, de akár több fős rendezvényhez is kiválóan alkalmas hely.

ÉS Bisztró

1052 Budapest, Deák Ferenc utca 12.
Nyitva tartás: Hétfő-vasárnap 12:00-23:00

A Kempinski Hotelben található ÉS Bisztró egy bécsi-magyar étterem és steakhouse a belvárosban nemcsak változatos konyhájáról, hanem nagyon szép, világos és tükröződő felületekkel teli berendezéséről is ismert. A Bisztró mellett található az ÉS Deli, ami reggel héttől este hatig várja a vendégeket kiváló kávékkal, szendvicsekkel és péksüteményekkel.