Mutatjuk az elmúlt napok fontosabb szakmai híreit: utazás, nyaralás, légiközlekedés, járvány, zöld hírek. Böngéssze át heti hírösszefoglalónkat!

Nemzetközi utazás

Bejelentették: könnyebbé válik az utazás a magyarok egyik kedvenc nyaralóhelyére: Megszűnik a határellenőrzés Magyarország és Horvátország 344 kilométer hosszú határszakaszán január elsejétől, miután az európai uniós tagállamok belügyminiszteri tanácsa jóváhagyta Horvátország csatlakozását a schengeni övezethez – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Brüsszelben csütörtökön. (portfolio.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Sztrájkolnak a karácsonyi és újévi utazási időszakban több brit repülőtér határőrizeti alkalmazottai: Sztrájkba lépnek több nagy-britanniai repülőtéren a karácsonyi és az újévi utazási időszakban a brit határőrizeti szolgálat (UK Border Force) alkalmazottai – jelentette be szakszervezetük (PCS) szerdán. A szolgálat látja el az útlevélellenőrzési feladatokat is a határátlépő pontokon. (hirado.hu)

További hírek:

Rendezvények

Harmadszorra is Európa legjobbja lett a Bazilika Advent karácsonyi vásár: Rekordot döntve, minden idők legtöbb szavazatával végzett az első helyen az Európa legjobb karácsonyi vására online szavazáson a budapesti Advent Bazilika rendezvény. A triplázás eddig csak Zágráb és Strasbourg vásárainak sikerült. (novekedes.hu)

További hírek:

Koronavírus

Rusvai Miklós: a koronavírus-járvány az influenzával egyidejűleg tetőzhet Magyarországon: A nyár végi koronavírus hullám miatt az azt követő őszi járványhullám elmaradt, a virológus szerint vélhetőleg a jövő év elejére csúszik. (hirklikk.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Még nagy a szakadék a tettek és a szándék között, ha a fenntarthatóságról van szó: A gazdasági nehézségek ellenére a hazai közepes és nagyvállalatok fontosnak tartják a fenntarthatóság ügyét. A második félév adatai még így is csak közepesnél gyöngébb céges elkötelezettséget mutatnak, noha fél év alatt 38 pontról 40-re emelkedett a K&H fenntarthatósági indexe. (piacesprofit.hu)

További hírek: