A növekvő utasforgalomnak köszönhetően folytatódik a kínálat bővítése az Air France légitársaságnál: a téli menetrendi időszakban 182 célállomásra repül, 23 új útvonalat nyit, valamint növeli járatainak számát az Egyesült Államokban.

A francia légitársaság a 2021 október és 2022 március közötti időszakban azok után tudja növelni kínálatát, hogy az utazási szabályok enyhítésének eredményeként folyamatosan emelkedik a kereslet a repülőjegyek iránt.

87 város a hosszútávú hálózatban

A hosszútávú hálózatban 87 város lesz elérhető, a téli időszakban párizsi Charles de Gaulle reptérről 4 új útvonalon közlekednek a légitársaság repülőgépei: Zanzibárba Nairobin keresztül október 18-tól hetente kétszer, Maszkatba október 31-től, Colombóba és Bajulba november 1-től hetente háromszor lehet eljutni a francia légitársasággal.

Az Air France télen több olyan járatot is újra tud indítani, amelyeket a koronavírus-járvány miatt tavaly le kellett állítania. Port-Louis (Mauritius) hetente hétszer, Fortaleza, Fokváros, Seattle hetente háromszor, Mahé heti kétszer, Hongkong pedig heti egyszer válik újra elérhetővé.

Bővül az amerikai kínálat

Miután az Egyesült Államok kormánya bejelentette, hogy várhatóan novembertől újra engedélyezi az oltott turisták belépését, az Air France újabb járatokkal bővíthette kínálatát. Jelenleg 11 repülőtér (New York-JFK, Boston, Washington, Detroit, Atlanta, Chicago, Miami, Houston, Seattle, San Francisco és Los Angeles) szerepel a menetrendben, ezekbe a városokba hetente közel 100 járatot közlekedtetnek.

Jövő év tavaszától a társaság tervei szerint New York, Los Angeles és Miami felé nagyobb kapacitású repülőgépeket állít majd forgalomba, amivel várhatóan eléri a 2019-ben kínált kapacitás 90 százalékát. Idén nyáron ez az arány 50 százalék volt.

A Karib-térség és Kanada is egyszerűbben elérhető

A francia tengerentúli területek elérése is egyszerűbbé válik, St. Maarten szigetére decembertől már Orly-ról is el lehet jutni heti háromszor, így heti tízre nő a járatok száma. Cayenne, Pointe-á-Pitre, Fort-de-France és Saint-Denis de la Réunion felé szintén mindkét párizsi légikikötőből indulnak járatok.

A Karib-térség jobb elérését szolgálják a Montrealba és New Yorkba induló járatok is, amelyek november végétől hetente kétszer közlekednek.

Új géptípus és új úti célok az európai hálózatban

Az európai hálózatban a téli időszakban az egyik legfontosabb esemény, hogy forgalomba áll az Air France első Airbus A220-300-as repülőgépe, amelynek első példányát szeptember végén vette át a légitársaság. A 20 százalékkal alacsonyabb fogyasztás és károsanyag-kibocsátás mellett üzemeltethető típussal az első időszakban Berlinbe, Madridba, Barcelonába, Milánóba és Velencébe repül majd a légicég, később Bologna, Róma, Lisszabon és Koppenhága kerül fel a célállomások listájára.

Ezzel egyidejűleg az Air France két új várost is elérhetővé tesz: Tenerifére november 1-től, Rovaniemibe december 4-től hetente két-két járat közlekedik majd, a finn város március 5-ig szerepel egyelőre a menetrendben.

Eddig csak a nyári időszakban volt elérhető, idén azonban a téli kínálatban is szerepel Sevilla, Las Palmas, Palma de Mallorca, Faro és Krakkó. Berlin október végétől már Orly-ról is elérhető napi egy járattal.

Rugalmasság és folyamatos tájékozódás

A meghirdetett menetrendben persze lehetnek változások. A légitársaság arra kéri az utasokat, hogy foglalás, valamint utazás előtt ellenőrizzék a belépési és utazási feltételeket! Mint azt korábban az Air France bejelentette, meghosszabbodik az ingyenes átfoglalás lehetősége, a lefoglalt jegyeket március 31-ig lehet díjmentesen módosítani, azonban a felmerülő ár és illeték különbözetet továbbra is ki kell egyenlíteni. Aki pedig mégsem szeretne utazni, az teljes visszatérítést kérhet.

Egészségvédelmi intézkedések a fedélzeten

A légitársaság egészségvédelmi intézkedéseit legutóbb a Skytrax is elismerte és COVID Kiválósági Díjjal tüntette ki az Air Frace-ot. A repülőgépek fedélzetén kötelező a maszk viselése, a 3 perceként cserélődő levegőt a vírusok 99 százalékát kiszűrni képes HEPA-szűrők tisztítják, a felületeket pedig folyamatosan fertőtlenítik.

Forrás: repjegy.hu


Kapcsolódó tartalmaink: