Hotel és hotel között, még ha ugyanannyi csillaggal rendelkeznek is, rengeteg különbség lehet, ha kifejezetten üzleti céllal utazunk. Ilyenkor természetesen olyan igények is felmerülnek, amik például egy nyaralás vagy egy hosszú hétvége kapcsán nem számítanak. A következőkben olyan szempontokat mutatunk be, amelyeket érdemes figyelembe akkor, amikor üzleti út céljából keresünk szállást. Akár mi magunk intézzük, akár kollégák, vagy megbízunk egy üzleti utaztatással foglalkozó céget, az alábbi tippeket érdemes szem előtt tartani, hogy megtalálhassuk a legalkalmasabb helyet.

Elhelyezkedés

Ez talán a legfontosabb szempont. Minél közelebb van az adott rendezvényhez, üzleti partnereink irodájához stb. a szállásunk, annál több időnk lesz a munkával foglalkozni hosszú taxizások vagy dugóban várakozás helyett. A legtöbb szállásfoglalást kínáló oldalon szerencsére van arra opció, hogy csak egy bizonyos kerületben, negyedben vagy egy épület pár kilométeres körzetében mutasson csak elérhető szobákat.

Ár

Természetesen a szállás ára sem mindegy, amiről általában nem az éppen elutazó munkatárs, hanem az őt foglalkoztató cég dönt. Érdemes lehet egy kifejezetten üzleti utaztatással foglalkozó céget megbízni a foglalással, akik több opciót ismernek, mint amiket egy hagyományos szálláskereső oldalon láthatunk, valamint jobb ajánlatokat, illetve egyéb szolgáltatásokat is tudnak kínálni.

Gyors Wi-Fi

Üzleti út során figyelembe se vegyük azokat a szállásokat, amik nem kínálnak ingyenes és gyors internetet a vendégeknek, ami ma már nélkülözhetetlen a munkavégzéshez!

Legyen egyszerre alkalmas pihenésre és munkára

Két dologra használja egy utazó a szállását, ha hivatalos megbeszélésre, találkozóra jött: pihenésre és munkára. Luxuskörülmények helyett gyakorlatilag csak egy kényelmes ágyra és egy íróasztalra van szüksége a szobájában, hogy a munkájára tudjon koncentrálni, így nem érdemes olyan extra szolgáltatásokért is fizetni, amiket aztán valószínűleg úgysem tudunk igénybe venni.

Sok konnektor

Talán elsőre furcsának tűnhet, de jobb előre rákérdezni a hotelnél, hogy mennyi konnektor, USB-s aljzat áll a rendelkezésre egy-egy szobában. Hiszen üzleti útnál több elektronikai eszköz van nálunk, és a legjobb előre tisztázni, hogy van-e lehetőség egyszerre több eszközt is tölteni. Ez főleg régebbi hoteleknél lehet kérdéses, de a közelmúltban felújított, illetve az újépítésű szállásoknál már alapvetőnek számít a sok konnektor.

Tárgyalótermek

Szintén nagy előnye egy hotelnek, ha üzleti megbeszélést is tudunk folytatni benne nyugodt, hivatalos körülmények között. Sok szálloda rendelkezik olyan helyiségekkel, amelyek nagyobb rendezvények helyszínéül is tudnak szolgálni, illetve olyanok is, ahol kisebb tárgyalótermek vannak. Célszerű ilyen szolgáltatással rendelkező szállást választani, ha egyszerre egy vagy több fővel tervezünk személyesen találkozni, és annak is célszerű utánanézni, hogy milyen technológiával felszereltek ezek a termek (van-e lehetőség prezentációra például).

Gyors szolgáltatások

Fontos szempont az is, hogy a szállás által nyújtott szolgáltatások milyen gyorsak, hiszen üzleti úton általában szoros a menetrend. Fontos, hogy ha rendelünk például reggelit, ebédet, azt időben kapjuk meg, illetve legyen lehetőség ruha- és cipőtisztításra egyik napról a másikra.

Megfelelő egészségügyi protokollok

A koronavírus-járvány óta különösen fontos, hogy a szállások megfelelő módon gondoskodjanak a szobák és a közös helyiségek tisztán tartásáról és a fertőtlenítésről. Ezzel kapcsolatban a rugalmas lemondási feltételek sem elhanyagolhatók.


Korábbi hasonló tartalmaink is érdekelhetik: