Az október 31. óta érvényes téli menetrendi időszakban a bécsi repülőtérről elérhető úti célok száma közel 90 százaléka a koronavírus-járvány előttinek. Újraindulnak a pandémia miatt felfüggesztett útvonalak, valamint a légitársaságok több meglévő úti cél esetén növelik a járatsűrűséget.

A Schwechati reptér 2021-es téli menetrendjében szereplő 150 célállomással már közel 90%-át lefedi a válság előtti, 2019-es kínálatnak, amikor 172 úti cél volt elérhető – adta közzé az airportal.hu. Összesen 7 transzatlanti, 84 nyugat-európai és 41 kelet-európai úti cél lesz elérhető az osztrák fővárosból.

Az Austrian Airlines Chicagóba, New Yorkba és Washingtonba és a kanadai Montreálba közlekedő hosszútávú járatai egész évben elérhetők. Emellett három egzotikus úti cél is szerepel a menetrendben: a mexikói Cancúnba 15 év szünet után indult újra direkt járat, emellett a Maldív-szigetekre és Mauritiusztra is repülhetnek az utasok az osztrák nemzeti légitársasággal.

A diszkont légitársaságok is bővítették Bécsből induló járathálózatukat. A Wizz Air menetrendjébe 4 új célállomás kerül be: Marrákes, Ammán, Akaba és Sárm es-Sejk. Emellett újra közlekednek járatok Eindhovenbe, Harkivba, Kutaiszibe és Gran Canariára, valamint növelik a Tel-Avivba, Kölnbe, Bariba, Tenerifére, Tuzlába és Várnába közlekedő járatok sűrűségét. A Ryanairnél kilenc új úticél lesz elérhető (Marseille, Gdansk, Agadir, Lappeenranta, Pisa, Banja Luka, Kassa, Zaragoza és Amman), valamint Stockholm, Brüsszel, Bologna, Nápoly, Kijev, Riga, Tenerife és Billund irányába növelik a járatszámot az ír fapadosnál.

A British Airways és az Air France akár napi háromszorosára növeli a London-Heathrow, illetve a Párizs-Charles de Gaulle felé közlekedő járatai számát. Újra indít járatokat Bécsbe az Aegean Airlines (Athénba), az Air Serbia (Kraljevóba), a Transavia France (Párizs-Orly-ra), a Volotea (Nantes-ba). A Jet2.com karácsonyi járatot kínál Manchesterből, Birminghamből, Newcastle-ből és Leeds-Bradfordból. A Pegasus Airlines Ankarába, a Rossiya Szentpétervárra, az Air Cairo Hurghadába, a Corendon Airlines Hurghadába, Izmirbe és Antalyába repül a téli menetrendben. A Sun Express növeli a meglévő járatainak számát Antalyába,

A hosszútávú járatok közül Torontó az Air Canada, Addisz-Abeba az Ethiopian Airlines, Abu-Dhabi az Etihad, Dzsidda pedig a Saudia járataival lesz elérhető.

Forrás: airportal.hu