Az egészségügyi biztonság kiemelt fontosságát felismerve készült el a Budapest Convention Bureau (BUD CB) kezdeményezésére a területhez kapcsolódó intézkedéseket összesítő Egészségvédelmi és egészségbiztonsági kézikönyv, amely az újraindulás és a regenerálódás időszakának kulcsfontosságú eleme lehet a hazai üzleti rendezvények piacán.

A magyar szabályozásoknak megfelelő és a világ „best practice” kézikönyveinek javaslatait alkalmazó kézikönyvet a BUD CB által 2020 őszén létrehozott szakmai munkacsoport állította össze. A munkacsoportot az üzleti rendezvények piacához a legszorosabban kötődő szakmai szövetségek képviselői és a MICE piac szakmai szereplői alkották. Az első szakmai ismertetésre 2020. novemberében a MICE Business Day-en került sor, majd 2021. április 29-én a Weco-Travel szakmai webinárján prezentációt tartott róla a BUD CB munkatársa.

Az elkészült Egészségvédelmi és egészségbiztonsági kézikönyv végigkíséri az üzleti utazók útját a Magyarországra való belépésétől egészen az országból való kilépéséig. Az 54 oldalas kézikönyv egyrészt gyakorlati javaslatokat és szervezői ellenőrzőlistát nyújt a hazai szakmai szereplőknek a biztonságos élő üzleti rendezvények szervezéséhez, másrészt Magyarországot egészségügyi szempontból biztonságos országként jeleníti meg a nemzetközi színtéren a kommunikáció révén, ezzel gyorsítva fel a helyreállás időszakát.

Egyedi jellemzője a nemzetközi kézikönyvekkel összehasonlítva, hogy a dokumentum nem áll meg a koronavírus-járvány elleni védekezési javaslatoknál, hanem előremutatóan, a jövőben esetlegesen bekövetkező, más cseppfertőzéssel terjedő vírusok elleni védekezésre is felkészíti a szolgáltatókat és az ügyfeleket.

Az útmutató intézkedéseit „személyre vagy eseményre” szabásával és alkalmazásával minden szervezőnek segítséget nyújt a minél biztonságosabb rendezvény-környezet megteremtéséhez.

Részlet a Egészségvédelmi és egészségbiztonsági kézikönyv bevezetőjéből

A magyar és angol nyelvű Egészségvédelmi és egészségbiztonsági kézikönyv letölthető Budapest Convention Bureau weboldaláról.

Forrás: hcb.hu