Fenntarthatósági programot hirdetett üzleti ügyfeleinek az Air France-KLM, így kívánnak aktívabb szerepet vállalni a fenntartható utazások megteremtésében.


A vállalat fenntartható üzemanyag programjával a céges utazókat célozzák. Lényege, hogy az Air France és KLM vállalati ügyfelei éves szinten hozzájárulhatnak a zöld programhoz utazásaik szén-dioxid-kibocsátása után. A felajánlások fenntartható üzemanyag beszerzéséhez, így egy fenntarthatóbb légi üzemanyag- és egy zöldebb légi szállítmányozási iparhoz járulnak majd hozzá.

Mindkét légitársaság évek óta aktív résztvevője az alternatív üzemanyagok kutatásfejlesztésének. Az elsők között kezdték el a fosszilis eredetű üzemanyagot alternatív üzemanyagokra cserélni kereskedelmi járataikon még 2011-ben.

A fosszilis üzemanyagokkal szemben a fenntartható üzemanyagok a jelenlegi számítások szerint több, mint 85%-kal alacsonyabb szén-dioxid kibocsájtást érnek el, köszönhetően annak, hogy selejt olajból, selejt termékekből vagy erdei hulladékokból készülnek. Ezek előállítása és fejlesztése azonban még jó ideig komoly anyagi hozzájárulást igényel. Ehhez tudnak mostantól az Air France és a KLM járatain utazó üzleti ügyfelek is hozzájárulni.

Az Air France-KLM sok éve dolgozik ökológiai lábnyomának csökkentésén, a vállalati fenntartható üzemanyag programunk elindítása pedig szilárd elkötelezettségünk újabb bizonyítéka. Vállalati partnereink hozzájárulásukkal egy olyan energetikai átállást segítenek elő, ami közelebb hozza a légi ipart az ő ökotudatos elképzeléseikhez.” – mondta el Henri de Peyrelongue, az Air France-KLM vállalati értékesítésért felelős alelnöke.

Forrás: Turizmusonline.hu