Március végétől Chris Dinsdale váltja a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatói posztján Rolf Schnitzlert. Dinsdale tapasztalt repülőtéri vezető, aki részletekbe menően ismeri a Budapest Airport működését – jelentette be a repülőtér üzemeltető!


Chris Dinsdale pénzügyi igazgatóként, valamint vezérigazgató-helyettesként dolgozott a Budapest Airport Zrt.-nél 2015 óta. Mielőtt csatlakozott a repülőtér-üzemeltetőhöz, Chris Dinsdale a Wildhorse Energy-nél dolgozott pénzügyi igazgatóként, illetve a KPMG Magyarországnál igazgatóként. A társaságnál több szakterület is az ő irányítása alatt ált, mint a beszerzési, a jogi és az infomratikai területek. Emellett a RÜK Kft. ügyvezető igazgató posztját is betöltötte, mely cég a Budapest Airport üzemanyag-kiszolgáló leányvállalata. Az elmúlt években szerzett tapasztalatai és mélyreható ismeretei a repülőtérről és annak működéséről biztosítékot nyújtanak a sikeres jövőre nézve. 

Chris Dinsdale első feladatai közt szerepel, hogy a koronavírus-járvány közepette is felkészítse a repülőteret a légiközlekedés újraindítására és hogy újboli növekedési pályára állítsa azt. 

Chris Dinsdale, a Budapest Airport új vezérigazgatója. (Forrás: Budapest Airport – 2019)

Elődjét, Dr. Rolf Schnitzlert 2019-ben, átmeneti időre nevezték ki a repülőtér-üzemeltető vezérigazgatói posztjára. Vezetése alatt sikeresen vette fel a harcot a koronavírus okozta iparági válsággal, közel 60 milliárd forintos beruházást hajtott végre, valamint megteremtette az előfeltételeit a forgalom jövőbeni újraindítására. 

Gerhard Schroeder, a Budapest Airport Zrt. Igazgatóságának elnöke elmondta:

Köszönetünket fejezzük ki Dr. Rolf Schnitzlernek az erőfeszítéseiért, amelyeket ebben a nehéz időszakban tett. Dr. Rolf Schnitzler és Chris Dinsdale közös munkájának köszönhetően a Budapest Airportnak sikerült különösen jól átvészelnie a koronavírus-járvány okozta iparági válságot. Az oltottság globális szintű növekedésével a légiközlekedési szektor a krízis fordulópontjához érkezett. A válságkezelésről mostantól a hangsúly az operatív fellendülésre és újbóli növekedésre helyeződik át, amelyet Chris Dinsdale vezetésével valósít meg a Budapest Airport.

Forrás: bud.hu