2022. március 7-től – a koronavírus járvány ötödik hullámának visszaszorulásával – eltörölték Magyarországon a járványügyi intézkedések jelentős részét. Szabad és korlátozásmentes a beutazás, nem kell védettségi igazolványt bemutatni a rendezvényeken és már a maszkot sem kötelező zárt térben viselni. Mutatjuk a részleteket!

A Kormányzati Tájékoztatási Központ összegzése alapján a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől kivezették a koronavírus miatt elrendelt korlátozásokat.

Nem kell maszkot viselni zárt terekben, tömegközlekedési eszközökön

Ez érvényes az üzletekben, bevásárlóközpontokban, postákon, ügyfélszolgálatokon, színházakban, mozikban, múzeumokban és sportrendezvényeken. A vendéglátó egységek dolgozóinak sem kell maszkot viselniük munka közben.

Megszűnnek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások

Megszűnik minden olyan korlátozás, amely védettségi igazolványhoz kötötte egy szolgáltatás igénybevételét. Nem kell védettségi igazolvány sportrendezvényre, kulturális rendezvényre, zenés- táncos rendezvényre, de az 500 fősnél nagyobb szabadtéri rendezvényekre sem.

Ismét szabadon be lehet utazni Magyarország területére

A Magyarországra történő beutazással kapcsolatos korlátozásokat feloldották, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy újra szabadon, oltási, vagy gyógyultsági igazolás, illetve PCR-teszt nélkül lehet Magyarország területére belépni.

Forrás: 24.hu, repjegy.hu