Ezen a héten többségben vannak a légiközlekedési hírek a légitársaságokat sújtó extraprofit-adó és az európai járattörlések miatt, de ismét találhatnak híreket a nemzetközi utazásról, rendezvényekről és a fenntarthatóságról is. Böngésszék át heti szakmai hírösszefoglalónkat!

Nemzetközi utazás

Kutatás: nőtt az utazási kedv, 2022-ben tízből kilenc ember szeretne utazni: Az idén nyáron visszatér az emelkedő pályára a turizmus a kelet-közép-európai régióban a növekvő szállásárak, a globális infláció és a szomszédságban dúló háború ellenére, a régió minden országában nőtt az utazási kedv, 2022-ben tízből kilenc ember szeretne utazni, többnyire a régión belül – ez derül ki a Szallas Group legfrissebb régiós kutatásából. (liner.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Törölt repülőjáratok sorára készülhetnek a nyáron az utazni vágyók: A munkaügyi viták és a létszámhiány miatt az európai repülőterek azon fáradoznak, hogy több munkaerőt találjanak, minimalizálják a törölt járatok számát és megóvják az utazókat az ezekből adódó problémákból. Egyelőre viszont a legtöbb helyen komoly nehézségekbe ütköznek az üzemeltetők, és a fapados légitársaságok utasai könnyen pórul járhatnak. (napi.hu)

További hírek:

Rendezvények

Már nem a járvány a rendezvénypiac legnagyobb baja: Majdnem kizárólag a belföldi megrendelésekből él a hazai rendezvénypiac, ami egyszerre küzd súlyos munkaerőhiánnyal, költségnövekedéssel, és bevételcsökkenéssel. A szektor felépülését elodázta a háború, illetve a háborús veszélyhelyzet meghirdetése, aminek hatására elbizonytalanodtak a Budapestre készülő külföldi nagyrendezvények szervezői. (vg.hu)

További hírek:

Zöld hírek

2035-től már csak elektromos autót vehetünk az EU-ban: Az Európai Parlament tagjai plenáris ülésen szavaztak a Fit for 55 klímavédelmi csomagról, amelynek célja az EU károsanyag-kibocsátásának legalább 55 százalékos csökkentése 2030-ig. (index.hu)

További hírek: