Az év utolsó napjára is kiválogattuk a hét legfontosabb híreit az utazás, légiközlekedés, rendezvényszervezés, környezetvédelem és koronavírus témáiban. Ha lemaradt volna a hét infóiról, csak fussa át összefoglalónkat.


Nemzetközi utazás

Megfelezte a karantén ajánlott hosszát az amerikai járványhivatal, de nem ők az elsők, akik rövidítenek: Tíz napról ötre csökkentette az igazolt fertőzöttek karanténjának ajánlott hosszát az Egyesült Államok járványügyi hatósága (CDC). Ugyanígy megfelezték azoknak az önkéntes karanténját is, akik egy fertőzöttel találkoztak. (telex.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Jövő nyáron újraindul a LOT közvetlen Budapest-New York járata: Év végi jó hír a LOT-tól: a lengyel légitársaság bejelentette, hogy 2022 júniusától újraindítja közvetlen repülőjáratát Budapest és New York között. A pandémia miatt átmenetileg felfüggesztett járat nagy népszerűségnek örvendett az utasok körében. Jövő nyártól pedig újra átszállás nélkül elérhető lesz New York a heti háromszor közlekedő Boeing 787 Dreamlinernek köszönhetően. (repjegy.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Sorra fújják le az omikron okán a hagyományos szilveszteri bulikat a nagyvárosokban! – ….ezzel szemben Budapesten?: Az Akropolisz feletti tűzijáték is elmarad, német nagyvárosok is lemondták a rendezvényeket, és Londonban is törölték a Trafalgar térre tervezett eseményt. Berlinben, Münchenben és Frankfurtban sem lesznek nagy események, ahogy Rómában sem tartják meg a nagy szilveszteri bulikat. (varosikurir.hu)

További hírek:

Koronavírus

Megérkeztek a világadatok: kétmillió fertőzött egy nap alatt: A világon 286 523 281 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 5 429 324 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai szerint. (hirado.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Kék vagy sárgafedelű? Így változik a szelektív hulladék gyűjtésének rendje: Az FKF Hulladékgazdálkodási Divíziója januártól megújítja a csomagolási hulladékok gyűjtési rendjét a fenntarthatóbb hulladékgazdálkodás érdekében. Mutatjuk a részleteket. (haszon.hu)

További hírek: