Cikkünkben átböngészheti a hét fontosabb híreit az utazás, légiközlekedés, rendezvényszervezés, környezetvédelem és koronavírus témáiban. Ne maradjon le semmiről, kövesse rendszeres heti hírösszefoglalónkat!

Nemzetközi utazás

Már jóval többet utazunk külföldre: A tavalyi évhez mérten harmadával nőtt a külföldre utazások száma a harmadik negyedévben, és akik (külföldiek) Magyarországra látogattak, átlagosan 7 napig maradtak – közölte a KSH. (napi.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Rekordhónap a budapesti repülőtéren: csaknem 725 ezer utas novemberben: Közel 724 626 induló és érkező utast kezeltek a múlt hónapban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, az utasforgalom mellett a gépmozgások száma is elérte az idei csúcsot. (blog.wecotravel.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Konferenciapiac Covid idején: a személyes találkozások megkerülhetetlenek, de a hibridé a jövő: A koronavírus-járvány alapvetően átalakítja a nagyvállalati rendezvénypiacot. A hibrid események előretörnek, a rendezvények egyszerűbbek lesznek, de a jövőben is nagy szerep jut a személyes részvételen alapuló eseményeknek – csak másként, mint eddig – elemez Mantuano Mónika az UNICEO (United Networks of International Corporate Event Organizers) alelnöke, a magyarországi közösség vezetője. (azuzlet.hu)

További hírek:

Koronavírus

Koronavírus Magyarországon: megérkeztek a legfrissebb adatok: A Magyarországon beoltottak száma 6 176 567 fő, közülük 5 883 873 fő már a második oltását is megkapta, 2 906 959 fő pedig már a harmadik oltást is felvette. Péntekre virradóra 6884 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 182 922 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 166 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 36 429 főre emelkedett. (napi.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Hogyan vehetik fel a versenyt Közép- és Kelet-Európa vállalatai karbonsemlegességben?: Az ENSZ által októberben megrendezett COP26 éghajlatváltozási konferenciát az évtized egyik legjelentősebb globális eseményeként tartják számon, mivel az itt született döntések alapjaiban határozhatják meg, hogy a nemzetek célkitűzései elengedők lesznek-e a klímaváltozás elleni küzdelem során. Az esemény kezdetéig számos vállalat csatlakozott a konferencia Race to Zero kampányához: tagként konkrét dekarbonizációs célokat kitűzve bizonyították ezzel elkötelezettségüket a szén-dioxid kibocsátás csökkentése és hosszútávon a karbonsemlegesség elérése mellett. (penzcentrum.hu)

További hírek: