Elhoztuk a hét fontosabb híreit; az egyre inkább elmérgesedő Covid-helyzetről, a nemzetközi utazást érintő vátlozásokról, a légiközlekedésről és a rendezvényekről. De olvashat pár friss zöld hírt is, ha érdekli a fenntarthatóság és környezetvédelem. Kerüljön képbe rendszeres hírösszefoglalónkkal!

Nemzetközi utazás

Bejelentették: komoly változások lesznek az uniós Covid-igazolványnál, rengeteg magyart érintenek: A szerdán kiszivárgott információkhoz képest is jelentős változások lesznek az uniós digitális Covid-igazolványban, amelyek így rengeteg magyart is érintenek, akik valamely más tagállamba szeretnének utazni – derül ki az Európai Bizottság által csütörtökön bejelentett javaslatokból. (portfolio.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Csak 2024-re érheti el a légi utasforgalom a járvány előtti szintet: Európában a 2019-es számnak a négyötöde várható idén, az interkontinentális repülőutak száma azonban csak nagyon lassan térhet vissza a pandémia előtti szintre. A globális ellátási láncok összeomlása mellett a légi közlekedés és a nemzetközi turizmus az egyik legnagyobb vesztese a pandémiának. A repülőgépek jobb esetben még mindig csak férőhelyeik felét tudják értékesíteni, a külföldi utasok száma pedig 75 százalékkal esett vissza 2020-ban. Nem valószínű, hogy a 2021-es adatok sokkal jobbak lesznek, de a 2022-es év már nem tűnik annyira drámainak ebből a szempontból. (index.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

MaReSz-közgyűlés és EventHub: Megújulás előtt a hazai rendezvényszakma: A rendezvényszervező szakma hazai újraértelmezése, a stratégiai partnerségek kialakítása és az új képzési lehetőségek segíthetik leginkább a szakmát a pandémiát követő újraindulásban – hangzott el a Magyar Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSz) idei éves közgyűlésén. (turizmus.com)

További hírek:

Koronavírus

Koronavírus Magyarországon: megérkeztek a péntek reggeli adatok: 11 871 új fertőzöttet és 162 halálesetet regisztráltak Magyarországon az elmúlt 24 órában, az oltási akcióhét negyedik napján 139 ezer oltást adtak be. Eddig 527 ezer fő, köztük 63 ezer oltatlan ember kérte az oltást az akcióhéten, amelyet most egy héttel meghosszabbított a kormány. 6913 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 695-en vannak lélegeztetőgépen. (portfolio.hu)

További hírek:

Zöld hírek

A fenntartható fejlődés áll a Planet Budapest fókuszában: A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó megfelel majd a Zöld rendezvény minősítési feltételrendszernek; az ötletgazdák, a KÖVET Egyesület és a Kék Bolygó Alapítvány a rendezvény karbon és ökológiai lábnyomát is kiszámolja, az ellentételezéshez szükséges erdősítési szükségletre pedig javaslatot tesz – közölte a két nonprofit szervezet szerdán. (vg.hu)

További hírek: