Heti hírösszefoglalónkban szokás szerint megosztjuk a nemzetközi utazás, légiközlekedés, rendezvényszervezés, fenntarthatóság és koronavírus-járvány fontosabb híreit. Ne maradjon le a lényegről!

Nemzetközi utazás

Teljes lezárást rendeltek el Ausztriában: A szomszédban hétfőtől országos zárlat lép életbe a rekordmagas járványügyi számok miatt. Ez azt jelenti, hogy mindenki csak meghatározott okokból hagyhatja el az otthonát a nap 24 órájában. (atv.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Az Emirates még több repülőgépén válik elérhetővé a prémium turista osztály: Összesen 105 Boeing 777-es és Airbus A380-as repülőgépének fedélzetét újítja fel a légitársaság a közeljövőben. A Boeing 777-eseken 2-4-2-es elrendezésben összesen 24 prémium turista ülést alakít ki a légitársaság, az A380-asokon ugyanilyen konfigurációban 56 ülés lesz elérhető az alsó fedélzet orr-részében (airportal.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Drámai lemondáshullám az egészségügyi rendezvényeknél, több milliárdos lesz a veszteség: November 14-én megjelent az Emberi Erőforrások Minisztériumának utasítása az egészségügyi ágazatban a szakmai rendezvények személyes jelenléttel történő megtartásának tiltásáról – tájékoztatott a MaReSz és az MSZÉSZ. Ennek következménye a drámai lemondáshullám. (mfor.hu)

További hírek:

Koronavírus

Kormánydöntés: zárt térben kötelező lesz a maszkhasználat, védettségi kell az 500 főnél nagyobb rendezvényekhez: Szombattól maszkokat kell hordani a zárt terekben, kivéve az irodákban és a sporttermekben, így döntött a kormány. A tömegrendezvényekre csak védettségivel lehet menni, és jön a harmadik oltás az egészségügyiseknek. Az iskolai digitális oktatás nincs tervben. (telex.hu)

További hírek:

Zöld hírek

A Wizz Air Bécsben üzemanyag-takarékos repülőgép flottára állt át: Üzembe állították új, üzemanyag-takarékos Airbus A321neo flottájukat. Ezzel Bécs lett a harmadik olyan Wizz-piac, ahol a korábbi olaszországi és Abu-Dzabi technológiai beruházásokat követően teljes egészében az Airbus A320neo-családba tartozó flottára áll át a légitársaság. (Turizmus Online)

További hírek: