Menetrend szerint érkezik heti hírösszefoglalónk, melyben helyet kaptak a nemzetközi utazás, légiközlekedés, rendezvényszervezés, fenntarthatóság és koronavíurs-járvány fontosabb hírei. Kerüljön képbe a szakmai újdonságokkal!


Nemzetközi utazás

Koronavírus: feloldják az utazási korlátozásokat, a beutazók áradatára számítanak az Egyesült Államokban: Az Egyesült Államok a határait légi és szárazföldi úton átlépő nemzetközi látogatók áradatára számít hétfőn, miután feloldotta a világ lakosságának nagy részére vonatkozó utazási korlátozásokat, amelyeket először 2020 elején vezettek be a COVID-19 terjedése miatt, írja a Reuters. (portfolio.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Több mint 700 ezer utas fordult meg októberben Ferihegyen: Mintegy 713 ezer utast kezeltek a múlt hónapban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a légiáru mennyisége pedig ismét 15 ezer tonna felett volt. (airportal.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

rentiT: A legmagasabb hozzáadott értéket az élő rendezvények képviselik: Ahogy a Turizmus Kft. többi rendezvényén, a néhány nap múlva megkezdődő MICE Business Day-en is a rentiT végzi a zökkenőmentes beléptetést. A cég sokszínű tevékenységéről, a workshopok szerepéről és a jövő kihívásairól Kiss Zsolt alapítóval beszélgettünk. (turizmus.com)

További hírek:

Koronavírus

Magyarország továbbra is góc, tombol a negyedik hullám: A KKE-régió és Kelet-Európa továbbra is a koronavírus-járvány gócpontja, a szomszédos országok többsége mellett Oroszországban, Németországban továbbra is magasak illetve emelkednek az esetszámok. Hétfőn lépte át a 250 milliót, de már péntek reggel majdnem 252 millió a koronavírus-járványban megfertőződöttek szám: 251 941 758 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak eddig hivatalosan a járvány alatt, a halálos áldozatok száma 5 079 990. (portfolio.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Fenntartható magyar márkákkal is tehetünk a divatipar globális környezetszennyezése ellen: A jövő társadalma csak akkor lesz fenntartható, ha a legkorszerűbb technológiákba fektetünk be. Azt pedig, hogy a technológiák milyen sebességgel épülnek be a gyártási, fejlesztési, sőt, a társadalmi folyamatokba, a digitális átállás szintje határozza meg. (portfolio.hu)

További hírek: