Menetrend szerint érkezik heti hírösszefoglalónk, melyben helyet kaptak a nemzetközi utazás, légiközlekedés, rendezvényszervezés, fenntarthatóság és koronavírus-járvány fontosabb hírei. Kerüljön képbe a szakmai újdonságokkal!

Nemzetközi utazás

Úti cél ajánló: újdonságok az őszi-téli kínálatban: Izgalmasnak ígérkezik az idei ősz és tél utazási szempontból: több olyan járat is indul Budapestről, amelyeknek köszönhetően kevésbé ismert, ámbár érdekes városokba látogathatunk el. Mindegyik helytől csupán pár óra repülőút választ el, és bármelyik kiváló választás lehet, ha a megszokott úti célok helyett valami szokatlant szeretnénk felfedezni.(blog.repjegy.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Történelmi veszteség a légiiparban, lassú lesz a helyreállás : Hatalmas veszteségeket könyvelhet el a légiközlekedés a koronavírus-járvány miatt. Eddig 266 milliárd dolláros a veszteség, és nemcsak 2020-ban, hanem idén és jövőre is veszteséges marad a légiipar. A 2022-es mínuszok egy része ugyanakkor már abból adódik, hogy a fapados légitársaságok mellett a nagy hálózati légitársaságok is jelentős átalakuláson mennek keresztül. Az sem véletlen, hogy az olasz Alitaliát most zárta be végleg az olasz állam, és kezdte el egy más típusú üzleti modellre épülő légitársaság üzemeltetését, hiszen a vírusválság miatt egyre komolyabbak a problémák. A légitársaságok csak hosszú évek alatt állhatnak talpra. (portfolio.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Fazakas F. János: A rendezvényipar visszatért, és itt is marad!: Visszatérő partnere a MICE Business Day-nek (MBD) a Visual Europe Group. A szektor sajátosságairól, a szakmai seregszemlék fontosságáról és a rendezvényszakma jövőjéről Fazakas F. János nemzetközi értékesítési igazgatóval beszélgettünk. (turizmus.com)

További hírek:

Koronavírus

Oltási akcióhetet indít a kormány, regisztrálni sem muszáj: A kormány megpróbálja felturbózni az ország covid elleni védettségét: november 22. és 28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon. Az oltatlanok kivételesen előzetes regisztráció nélkül is megkaphatják a vakcinát, a helyszínen regisztrálják és érkezési sorrenben beoltják őket. (forbes.hu)

További hírek:

Zöld hírek

A klímacsúcs tétje: sikerül-e legalább 2 fokra csökkenteni a globális felmelegedés mértékét: Az emberi tevékenység által okozott klímaváltozás következtében a globális átlaghőmérséklet a század végére 2,6 fokkal nőhet az ipari forradalom előttihez képest, legalábbis a jelenlegi klímapolitikai vállalások betartása esetén. Ez derül ki az ENSZ Környezetvédelmi Bizottságának (UNEP) új jelentéséből, amit a Glasgow-ban ma kezdődő COP26 klímacsúcs előtt adtak ki. (qubit.hu)

További hírek: