Itt a Weco-Travel szokásos heti hírösszefoglalója. Ne maradjon le a hét lényeges történéseiről, fussa át a nemzetközi utazás, a légiközlekedés, a rendezvények, koronavírus-járvány és a fenntartható fejlődés híreit!

Nemzetközi utazás

Lassan lábal ki a válságból az európai turizmus: A WTTC szerint az ágazatban foglalkoztatottak száma csupán stagnált az idén, ugyanakkor a megfelelő szabályozók mellett jövőre a válság előtti szintet is meghaladhatja a munkavállalók száma. A szervezet várakozásai szerint jövőre a nemzetközi turizmusból származó költés közel 80%-kal nőhet. (turizmus.com)

További hírek:

Légiközlekedés

ITA Airways néven és saját arculattal repül majd az új olasz nemzeti légitársaság: Egyelőre még Alitalia-festésű gépekkel, de a megszerzett régi márkát elhagyva ITA Airways néven működik az új olasz nemzeti légitársaság, amely később kék alapszínű flottával üzemel majd, jegyeket már az új honlapon lehet foglalni. (airportal.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Ganczer Gábor: Budapest minden kongresszust fogadni tud: Akár 8-10 ezer fős plenáris méretű kongresszusokat is fogadni képes a Hungexpo – hangzott el Budapest vadonatúj kongresszusi központjának bemutatóján. (turizmus.com)

További hírek:

Koronavírus

Már 591 millió digitális Covid-igazolványt adott ki az EU: Az Európai Unióban több mint 591 millió példányban állították ki ez idáig a koronavírus-járvány elleni védettséget igazolni hivatott, digitális Covid-igazolványt, négy kontinens 43 országa csatlakozott már az uniós rendszerhez – közölte az Európai Bizottság. (napi.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Öt hónap alatt egymilliószor utaztak a Mol Bubival : A közbringarendszer májusi megújulása óta – öt hónap alatt – már több mint egymillió alkalommal használták a kerékpárokat – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t. (hirado.hu)

További hírek: