Menetrend szerint érkezik heti hírösszefoglalónk, melyben ismét helyet kaptak a nemzetközi utazás, légiközlekedés, rendezvényszervezés, fenntarthatóság és COVID-19 világjárvány legfontosabb hírei. Kerüljön képbe a szakmai újdonságokkal!

Nemzetközi utazás

Felesleges papírmunka, gördülékeny utaskezelés jellemzi a transzatlanti repülést: Bár az Egyesült Államok várhatóan csak novemberben nyílik meg újra a turisták előtt, lehetőségünk adódott ellátogatni az országba, így tapasztalatot szerezhettünk arról, hogyan működik most a transzatlanti repülés. (airportal.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Bővít az Air France: 182 célállomás a téli menetrendben: A növekvő utasforgalomnak köszönhetően folytatódik a kínálat bővítése az Air France-nál: a téli időszakban 182 célállomásra repül, 23 új útvonalat nyit és több járatot közlekedtet az Egyesült Államokba. (repjegy.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Izgalmas újdonságok a MICE Business Day-en: Az ország első számú üzleti turisztikai networking eseményének kiállítói listáján számos impozáns név szerepel, a visszatérő kiállítók mellett az eseményen az új piaci szereplők is bemutatkoznak. A rendezvény célja évek óta változatlan: a kapcsolatépítés, és ezáltal a jövő üzleteinek a megalapozása. A szervezők meggyőződése, hogy a személyes találkozásokra az újjáépülő piacon a korábbinál is nagyobb szükség van, mindenképp érdemes tehát szakmai vásárlóként felkeresni a Hungexpo Kongresszusi Központban megtartott eseményt. (turizmus.com)

További hírek:

Koronavírus

Koronavírus: megérkeztek a legfrissebb magyar adatok : Meredeken emelkedik a fertőzöttek száma Magyarországon, az egy héttel ezelőttihez képest 61 százalékkal több, összesen 1249 új fertőzöttet regisztráltak, eközben azonban az elhunytak száma relatíve stabil, az elmúlt 24 órában 10 beteg vesztette életét a koronavírus miatt. A kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma is közel negyedével emelkedett az egy héttel ezelőtti számokhoz képest. A pozitivitási ráta is felfelé kúszik, jelenleg az elvégzett koronavírus-tesztek 7,12 százaléka pozitív. (portfolio.hu)

További hírek:

Zöld hírek

A háztetők felének napelemborítása fedezné az emberiség energiaigényét: Egy nemzetközi tudóscsoport kiszámolta, mekkora felületet kellene napelempanelekkel befedni ahhoz, hogy az emberiség energiaigényének megfelelő áramot termeljenek. A Nature Communications-ben közölt tanulmány szerzői a világ háztetőiben rejlő energiatermelő potenciált akarták számszerűsíteni, és arra jutottak: ezek felét kellene napelempanelekkel ellátni ahhoz, hogy az emberiség teljes energiaigényével egyenlő áramot termeljünk napfényből. (g7.hu)

További hírek: