Mint minden pénteken, ma is elhoztuk a hét legfontosabb híreit: utazás, légiközlekedés, rendezvények, koronavírus és zöld hírek. Minden lényeges információ egy helyen!

Nemzetközi utazás

Anglia könnyített a beutazáson: nem kell teszt a teljesen beoltottaknak: Hétfőtől nem kell koronavírus-tesztet elvégeztetniük az angliai beutazás előtt azoknak, akik mindkét oltási dózist megkapták, és nem a brit kormány által vörös – vagyis a legmagasabb járványkockázatú – kategóriába sorolt országokból utaznak Angliába. Hétfőtől megszűnt a zöld és a sárga járványkockázati besorolás is – az utóbbiba tartozott Magyarország -, és csak a vörös kategória maradt meg. (Startlap Utazás)

További hírek:

Légiközlekedés

A Budapest Airportról elérhető desztinációk 80 százaléka visszaépült: Az 2021-es légiutas-forgalmi adatokról, a járatok újraindulásának üteméről és a reptér fejlesztéseiről Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője számolt be az MSZÉSZ budapesti régióülésén. (turizmus.com)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Folyamatosan bővül a MICE Business Day kiállítóinak listája: A 2021-es MICE Business Dayen olyan új piaci szereplőkkel ismerkedhetnek majd meg a szakmai látogatók, mint az IntercityHotel Budapest, a Matild Palota vagy a Dohány utcai zsinagóga. (turizmus.com)

További hírek:

Koronavírus

A Pfizer kérte az 5-11 éveseknek szánt vakcinájának engedélyeztetését: A Pfizer benyújtotta az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelethez (FDA) az 5 és 11 év közötti gyermekek oltására kifejlesztett koronavírus elleni vakcina sürgősségi felhasználásra vonatkozó engedélyezési kérelmét – közölte az amerikai gyógyszeripari vállalat. (napi.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Teljes karbonsemlegességet ígér az IATA 2050-re : Korábbi vállalását felülmúlva a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) azt tűzte ki célnak, hogy 2050-re mind a 290 taglégitársasága karbonsemlegesen működjön. (airportal.hu)

További hírek: