Itt a Weco-Travel szokásos heti hírösszefoglalója! Szokásos témáink mellett, mint az utazás, a légiközlekedés, a rendezvények és COVID-19 járvány, ismét helyet kaptak a zöld hírek. Ha lemaradt volna a hét infóiról, csak böngéssze át összefoglalónkat.

Nemzetközi utazás

Újra csak útlevéllel lehet az Egyesült Királyságba utazni: Péntektől nem használhatják személyi igazolványukat a beutazáshoz a brit határállomásokon azok az EU-állampolgárok, akik nem az Egyesült Királyságban élnek. Az ott törvényesen letelepedett uniós polgárok ugyanakkor még legalább 2025-ig személyi igazolvánnyal is beutazhatnak az országba. (hvg.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Amerikai nyitás: megugró kereslet és kapacitásbővítés: Múlt héten jelentették be, hogy az Egyesült Államok novembertől feloldja az eddigi korlátozásokat, és újra lehetővé teszi a beutazást az oltott turisták számára. A régóta várt hír hatására megélénkült az érdeklődés az USA-ba szóló repülőjegyek iránt, amire a légitársaságok a járatszámok növelésével válaszoltak. (blog.wecotravel.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Díjazták a Magyar Pavilont a Dubaji Világkiállításon: Pénteken nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt az Expo 2020 Dubai, ami magyar szempontból is jól indult, hiszen tematikája alapján a Magyar Pavilon nyerte el a Time Out Dubai újságíróinak elismerését, miután a világkiállításon résztvevő 192 pavilon közül a 15 legkülönlegesebb közé került – adta hírül az MTI. (index.hu)

További hírek:

Koronavírus

Kritikus pontjához ér hamarosan a koronavírus-járvány Magyarországon: A világon 233 713 190 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 782 640 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai szerint. Közben idehaza az elvégzett tesztek pozitív arányszáma kritikus határ közelébe emelkedett. A szám ugyanis közelíti az 5%-os határt, amitől már a szakértők úgy gondolják, hogy a járvány nincs ellenőrzés alatt. (portfolio.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Extrém esőzéseket, villámárvizeket és hőhullámokat hoz a klímaváltozás Magyarországra: 2021 nyara a szélsőségek évszakának bizonyult, nemcsak Európában, hanem szerte a világon. Magyarországon is rendkívül meleg volt, négy hőhullámmal. (qubit.hu)

További hírek: