Ne maradjon le az elmúlt napok legfontosabb szakmai híreiről – olvassa át szokásos heti hírösszefoglalónkat! Üzleti utazás, légiközlekedés, rendezvények és koronavírus-járvány és zöld hírek – egy helyen összegyűjtve!

Nemzetközi utazás

Enyhítésekre készül a brit kormány járványügyben: Vasárnapi brit sajtóértesülés szerint hamarosan enyhülhetnek a külföldről Nagy-Britanniába beutazók koronavírus-tesztelési kötelezettségei. Sajid Javid brit egészségügyi miniszter megerősítette, hogy a kormány dolgozik az utazók tesztelési előírásainak enyhítésén, de időpontot nem említett. (24.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

50%-os növekedést vár a következő 5 évre a Ryanair: Az eddigi tervekhez képest gyorsabb növekedésre számít Ryanair: öt év múlva 226 millió utast szállítanának – adták közzé az ír fapados légitársaság éves közgyűlése után. (repjegy.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Rendezvényközpontként használják a budai Várban felhúzott lovardát: Határidő előtt elkészült a budavári lovarda, a Stöckl-lépcső és a Csikós-udvar nagyobb részének rekonstrukciója, amelyek először a Kulturális Örökség Napjai keretében, szombaton és vasárnap nyílnak meg a nagyközönség előtt. A lovarda rendezvényközpont lesz konyhával, ló nélkül. (napi.hu)

További hírek:

Koronavírus

Kemenesi: Az oltás nem gyengíti az immunrendszert, a vakcinákban nincsenek természetellenes anyagok: A pécsi virológus a koronavírussal és a járvánnyal kapcsolatos leggyakoribb tévhitekre reagált. „MRNS-ből minden pillanatban ezermilliárdnyi van a testünkben” – mondta. (hvg.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Regionális kerékpáros stratégiát készít a Budapest Fejlesztési Központ: Regionális kerékpáros fejlesztési stratégián dolgozik a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) a főváros jobb kerékpáros elérése érdekében – mondta a BFK vezérigazgatója konferencián szerdán Budapesten. (turizmus.com)

További hírek: