Itt a Weco-Travel rendszeres heti hírösszefoglalója! Szokásos témáink mellett, mint az utazás, a légiközlekedés, a rendezvények és COVID-19 járvány, ismét helyet kaptak a zöld hírek. Ha lemaradt volna a hét infóiról, csak böngéssze át összefoglalónkat.

Nemzetközi utazás

Az európai belépési szabályok egységesítését sürgeti a IATA: A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) arra figyelmeztetett, hogy az Európán belüli szabad mozgást veszélyezteti az, hogy az uniós tagállamok nem tudják harmonizálni a COVID-19 beutazási szabályokat. (blog.wecotravel.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Jó hónapot zárt a Budapest Airport augusztusban: A járvány kezdete óta augusztus volt a legjobb hónap a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren: az utasforgalom meghaladta a 700 ezret, a kezelt légiáru mennyisége pedig megközelítette a 15 700 tonnát. 2019-hez képest azonban még így is nagy az elmaradás. (blog.wecotravel.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Üzleti rendezvényekre vonatkozó szabályok szeptemberben: Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy milyen szabályok vonatkoznak jelenleg is a személyes részvétellel zajló üzleti rendezvényekre. Konferenciák, kongresszusok, kiállítások, szakmai programok szervezésekor ezeket kell figyelembe venni. Továbbá mutatjuk a Magyarországi Rendezvényszervezők és Szolgáltatók Szövetségének (MaReSz) részletes összefoglaló táblázatát. (blog.wecotravel.hu)

További hírek:

Koronavírus

Néha összevissza beszélnek a koronavírusról a szakértők, mégis mindig igazat mondanak: A koronavírus-járvány kitörése óta folyamatában láthatjuk dolgozni a tudományt – ez pedig rengeteg embernek újdonság, hiszen ez a munka soha nem zajlott a nagy nyilvánosság előtt. Az újabb és újabb kutatási eredmények, a magát folyamatosan korrigáló szakma, az orvosok és a kutatók nyilatkozatai még azt is összezavarhatják, aki nem vevő az összeesküvés-elméletekre, csupán informálódni szeretne. Hogyan lehet az, hogy a legnagyobb szakértők is rendre saját maguknak is ellentmondó nyilatkozatokat tesznek? (24.hu)

További hírek:

Zöld hírek

A zöld középút: klímaszorongás helyett gondoljuk végig, mit tehetünk: Ne menjen az agyunkra a rettegés, de ne is legyintsünk, hogy túl kis halak vagyunk. Inkább mérjük fel, hogyan tudjuk értelmes kompromisszumokkal fenntarthatóbbá tenni az életünk, amelyek tudnak segíteni – ha máson nem, a közvetlen környezetünkön. (azonnali.hu)

További hírek: