Heti hírösszefoglaló a hétvége előtt! Az elmúlt napok legfontosabb hírei a szokásos témákban: koronavírus-járvány, nemzetközi utazás, légiközlekedés és rendezvények.


Nemzetközi utazás

Jövőre belépődíjat kell fizetni Velencében az egynapos látogatásért: Több intézkedést is javasoltak az olasz városba irányuló turizmus ellenőrzésére, például egy online foglalási rendszert és belépés díj szedését. Így 2022 nyarától a turistáktól akár 10 eurót is elkérhetnek majd Velence meglátogatásáért. (turizmus.com)

További hírek:

Légiközlekedés

Váradi József: Nem lesz állóhely a fapados repülőgépeken: Bőrlabdára gyűjtött, aztán létrehozta a Wizz Airt, a minap hetven százalékot alkudott egy cipő árából, de „lehetett volna többet is, kicsivel, talán”. Nagyinterjú egyebek mellett arról, hogy „aki eltűnik, az már nem tudja megmenteni a Földet”. (24.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Történelmi Karnevál helyett Savaria Napokat és Borfesztivált rendeznek a hétvégén Szombathelyen: Hagyományosan augusztus utolsó hétvégéjén szokták megrendezni Szombathelyen a Savaria Történelmi Karnevált, a koronavírus-járvány veszélyei miatt és a város nehéz anyagi helyzetére hivatkozva azonban idén Savara Napok és Borfesztivál keretében kisebb léptékű, de továbbra is több helyszínen zajló, színes programokkal igyekeznek kárpótolni a város lakóit a szervezők. (szombathely.hu)

További hírek:

Koronavírus

Friss hazai koronavírus-adatok: vészesen emelkedik az új fertőzöttek száma: A beoltottak száma 5 725 336 fő, közülük 5 505 341 fő már a második oltását is megkapta. 189 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 811 706 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma 30 057 fő. (life.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Egymillió forintos aranyhal – környezettudatos akció a Tisza élővilágának megóvásáért: A Tisza élővilágának megóvására és az élővíz védelmére hívja fel a figyelmet a ma kezdődő Szegedi Ifjúsági Napok. A hagyományosan környezettudatos fesztivál területén egy 1000 m2-es felületű „horgásztavat” alakítottak ki, ahol szakemberek segítségével pecázhatnak a fesztiválozók, miközben az élővilág védelméről kapnak információt. És aki kifogja a megjelölt aranyhalat, akár 1 millió forintot is nyerhet. (hirtv.hu)

További hírek: