Ismét összegyűjtöttük az elmúlt napok legfontosabb híreit az utazás, légiközlekedés, rendezvények és koronavírus-járvány témáiban. Lemaradt a hét eseményeiről? Fussa át hírösszefoglalónkat!

Nemzetközi utazás

Szakértők szerint éledezik az európai üzleti turizmus: Az Airplus International szerint Európában egyértelműen kezd magához térni az üzleti utazások piaca. Az üzleti utazási fizetési megoldásokat kínáló nemzetközi szolgáltató európai ügyfelei több mint harmadával több repülőútra vállalkoztak idén májusban, mint áprilisban, ami az előző év hasonló időszakához képest majdnem ötszörös forgalmat jelentett. (portfolio.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Kivár a budapesti bázis újranyitásával a LOT: Az utazási szabályok további enyhítésével jöhet csak szóba a LOT budapesti bázisának visszaépítése a légitársaság közlése szerint. A szöuli járat zavartalanul működik, de a New York-i összeköttetés újraindítására még várni kell. (airportal.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

„Végre valami történik!” – ezt hozza a Forma-1 a budapesti szállodáknak: A Formula-1 Magyar Nagydíj hosszú éveken keresztül magas átlagáron értékesített, telt házas napokat hozott a fővárosi szállodák számára. A korábban jellemző paradicsomi állapotokról az idén szó sincs, de a futam napjai alatt 10-15 százalékkal magasabb foglaltságnak örülhetnek a budapesti hotelek. (turizmus.com)

További hírek:

Koronavírus

Nem félnek a magyarok a negyedik hullámtól, enyhítenének a mostani korlátozásokon is: A felnőtt lakosság negyede szerint már semmi nem indokolja a járványügyi készültséget, ezzel párhuzamosan közel 19% véli úgy, hogy örökre megmaradnak Magyarországon bizonyos korlátozó intézkedések, és a korábbi, Covid előtti rend soha nem tér vissza életünkbe, derült ki az Ipsos kutatásából. (telex.hu)

További hírek: