Legfrissebb heti hírösszefoglalónk elérhető! Összegyűjtöttük a hét fontosabb tudnivalóit utazás, légiközlekedés, rendezvényszervezés, fenntarthatóság és a koronavírus járvány témájában. Ne maradjon le semmiről!


Nemzetközi utazás

Új utazási szabályok jöhetnek Európában, hamarosan döntenek róla: Az indulási ország kockázata helyett az utazó egészségügyi kockázatára szeretnének fókuszálni a jövőben az EU-s országok az utazási szabályok felállításakor. (portfolio.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Többségi tulajdont szerez a debreceni reptér üzemeltetőjében a magyar állam: A kormány és Debrecen város együttműködése újabb ponthoz érkezett, kormánydöntés értelmében a magyar állam 51 százalék tulajdonrészt szerez a debreceni nemzetközi repülőteret üzemeltető társaságban – jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten. (airportal.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Elindult a jelentkezés az MCC nemzetközi konferenciájára: Elindult a jelentkezés a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi konferenciájára, az MCC Budapest Summitra, ahol a világ legismertebb szaktekintélyeivel, gondolkodóival és döntéshozóival találkozhatnak az érdeklődők. (hirado.hu)

További hírek:

Koronavírus

Kiderült, milyen mértékben rázta meg a turizmust a koronavírus-járvány: A turizmusra jellemző tevékenységek aránya a 2020. évi előzetes adatok szerint 5,1 százalékra esett vissza, míg a pandémia előtti évben, 2019-ben még 6,4 százalékkal járult hozzá az ágazat a GDP-hez. (liner.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Indul a Go Green, versenghetnek a fenntartható megoldások: Napenergiával működő víztisztító, akkumulátor aloe vera növényből, környezetbarát energiára váltó halászok – többek között ezek az innovációk bizonyultak a legjobbaknak az elmúlt évek Schneider Go Green versenyein. A Schneider Electric fenntarthatóság témájú innovációs versenyére a felsőoktatásban tanuló magyar diákok jelentkezését is várják, a tét pedig nem kicsi, a 10.000 eurós fődíj mellett fizetett gyakornoki állást kapnak a cégnél a legjobbak. (mmonline.hu)

További hírek: