Kerüljön képbe a szakmai újdonságokkal! Itt a Weco-Travel heti hírösszefoglalója a 29. hét eseményeiről. Visszatérő témáink ezúttal is: a koronavírus-járvány, a nemzetközi utazás, a légiközlekedés és a rendezvények. Jó olvasgatást!

Nemzetközi utazás

Megelégelték az emberek a vírust: robban a delta variáns, de egyre többen mennek külföldre nyaralni : A vírus delta variánsának globális – és különösen európai – terjedése egyelőre nem fogta vissza a magyar turisták utazási kedvét. Akkora pörgés ugyan nincs, mint 2019-ben, de egyre többen utaznak újra a közkedvelt tengerparti célpontokra. Főképp Törökországba, Görögországba, Horvátországba és Olaszországba utaznak az emberek. Újdonság, hogy most a nyári időszakban is van érdeklődés a Maldív-szigetekre és a Seychelles-szigetekre. (portfolio.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Biztonságosnak, de körülményesnek tartják jelenleg az utasok a repülést: Egy kutatás szerint az utasok többsége egészségügyi szempontból megbízhatónak tartja a repülést, még a maszkviselést is támogatják, de a nem egységes szabályok sok fejtörést okoznak. (airportal.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Itt a Dining Guide idei díjazottjainak listája: Hétfőn este átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2021-es Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. A TOP 10+2 ranglistára idén három vidéki étterem is felkerült. Széll Tamás és Szulló Szabina étterme, a Stand lett idén ismét a fődíjas. (turizmusonline.hu)

További hírek:

Koronavírus

Most már elmaradunk az európai átlagtól az első oltások arányában, viszont élen járunk a legfiatalabbak oltásában: Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) közzétette a legfrissebb, a múlt vasárnappal záruló időszakra vonatkozó adatait, ebből kiderül, hogy az immár nulla felé konvergáló oltási kedv miatt Magyarország tovább csúszott lefelé a rangsorban: a vizsgált harminc európai uniós, illetve az Európai Gazdasági Térségbe tartozó országból tizenhét megelőz minket a beadott első oltások arányát tekintve. Az átlag 67 százalék, hazánk pedig 66,4 százalékon áll – a mostani az első alkalom az oltási programok kezdete, vagyis az év eleje óta, hogy a lista második felébe kerültünk. (24.hu)

További hírek: