Itt a Weco-Travel szokásos hírösszefoglalója a 28. hét szakmai újdonságairól. Témáink ezúttal is a nemzetközi utazás, a légiközlekedés és a rendezvények. De természetesen nem hagyjuk ki a világjárvánnyal kapcsolatos híreket sem. Ha lemaradt volna a hét eseményeiről, kerüljön képbe velünk!

Nemzetközi utazás

A nyaralástervezés kellős közepén szól közbe a delta vírusvariáns – Mégis hová, hogyan utazhat a magyar?: Számos utazási korlátozást oldottak fel vagy épp enyhítettek az európai országok a turizmus fellendítése érdekében a nyárra készülve, vagy a nyár elején, azonban a delta variáns felütése ismét komoly fejtörést okoz egyes kormányoknak. A magyar konzuli szolgálat egyébként általánosságban továbbra sem javasolja a koronavírus világjárvány miatt a külföldi utazást, azonban nyilván rengeteg magyar indul el külföldi nyaralásra, az egyes országok intézkedéseinek útvesztőjében azonban nem egyszerű eligazodni. Ezért a Portfolio összegyűjtötte, hogy a magyarok által gyakran látogatott országok és népszerű európai úti célok esetében mivel lehet számolni. (portfolio.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

604 ezer utas fordult meg a budapesti repülőtéren az első félévben: A világszerte növekvő átoltottsági adatoknak, valamint az utazási korlátozások fokozatos enyhítésének köszönhetően egyre többen választják újra a repülős utazást. A nyári szezon beköszöntével a jelenlegi dinamikus visszaépülés várhatóan júliusban és augusztusban is folytatódni fog. Az első félévben összesen 603 585 utast kezelt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, ennek közel felét a nyár első hónapjában, júniusban. (bud.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Már a nyáron újraindulhatnak a céges rendezvények: Bár a nyár nem a céges rendezvények főszezonja, idén mégis számos vállalat szervezi meg még az ősz előtt az eseményeit – mondta a VG-nek Liptai Judit, a Danubius Hotels értékesítési és marketingigazgatója. (vg.hu)

További hírek:

Koronavírus

Orbán: Lehetővé tesszük a harmadik oltást, a be nem oltott egészségügyisek nem dolgozhatnak: A koronavírus elleni harmadik vakcina alkalmazását jelentette be Orbán Viktor reggel a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök jelezte: aki akarja, az augusztustól kérheti a harmadik oltást, azt pedig majd az orvos dönti el, ki milyen típusú vakcinát kap. (hvg.hu)

További hírek: