A 27. hét legfontosabb szakmai hírei, eseményei egy helyen. A nemzetközi utazással, légiközlekedéssel, rendezvényszervezéssel és a COVID-19 világjárvánnyal kapcsolatos hírek az elmúlt 7 napból. Kerüljön képbe velünk!


Nemzetközi utazás

Enyhülnek a Magyarországra is érvényes brit utazási korlátozások: Július 19-től nem kell karanténba vonulniuk azoknak a Nagy-Britanniában élő utazóknak, akik a brit kormány által a sárga, vagyis fokozott járványkockázatú kategóriába sorolt országokból, köztük Magyarországról térnek vissza Angliába, és a brit oltási kampány keretében kapták meg a koronavírus elleni vakcina mindkét dózisát – jelentette be csütörtökön Grant Shapps brit közlekedési miniszter. (origo.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Megugró utasforgalom és stabilan magas árumennyiség Ferihegyen : Júniusban háromszor több induló és érkező utast fogadott a Budapest Airport, mint az előző hónapban, bár a járvány előtti szinthez képest az elmaradás még mindig 82 százalékos. A reptéren kezelt légiáru mennyisége a nyár első hónapjában is 15 ezer tonna felett maradt. (airportal.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Most pótolják be elmaradt rendezvényeiket a cégek : A nyári, szabadságolási szezonban általában csend és nyugalom van – ám az eddigi íratlan, főként megszokáson alapuló szabályt felülírta az igény és a realitás. Már a szeptember-október is kezd betelni a szállodákban. (turizmusonline.hu)

További hírek:

Koronavírus

Jakab Ferenc: Még mindig mi futunk a vírus után, és nem ő utánunk: A virológus a Pécsi Tudományegyetem Covid-konferenciáján szólalt fel. Az eseményen Palkovics László is beszélt, értékelte az elmúlt bő egy év járványkezelését. (hvg.hu)

További hírek: