A 26. hét legfontosabb szakmai hírei összegyűjtve. Maradjon képben a nemzetközi utazás, a légiközlekedés, a koronavírus-járvány és a rendezvényszerevezés legfontosabb eseményeivel kapcsolatban!

Nemzetközi utazás

Idén a megszokottnál is több magyar lehet Olaszországban: Beindult a turizmus, ám sokan még félnek a vírustól, ugyanis Olaszország az egyik leginkább sújtott területnek számított a koronavírus-járvány alatt. Egy olasz éttermes szerint már nem kell sok idő, hogy minden visszaálljon a régi kerékvágásba, azonban mások nem olyan optimisták, óvatosságra intenek. (Startlap Utazás)

További hírek:

Légiközlekedés

Megkezdődött a visszarendeződés – dinamikusan növekszik a hazai légi forgalom: Közel háromszor több járatot kezelt a HungaroControl a nyár első hónapjában, mint 2020 júniusában. A 2021-es adatok ugyan még jelentősen elmaradnak a 2019-ben mért rekordszámú gépmozgástól, de az elmúlt időszakban tapasztalt dinamikus növekedés egyértelmű jele annak, hogy a magyar légi navigációs szolgálat által felügyelt légterekben is megkezdődött a forgalom visszarendeződése.(airportal.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Bátran álljunk neki a rendezvényszervezésnek! : Közel 400 fő részvételével lezajlott a Magyar Turisztikai Program Alapítvány, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyarországi Rendezvényszervezők – és szolgáltatók Szövetsége által szervezett Rendezvény ReStart 2021 konferencia június 24-én a Bálnában. A konferencia célja az volt, hogy összehozva a rendezvényszakmát konkrét tanácsokkal, tapasztalatcserével segítsék a rendezvények újraindulását. (Turizmus Online)

További hírek:

Koronavírus

Itt az EU-s Covid-igazolvány: tudnivalók, igénylés, használat: 2021. július 1-től hazánkban, és az EU tagállamokban egyaránt bevezetésre került a már régóta várt és vágyott európai uniós COVID-igazolvány. Miért érdemes megigényelni? Mit igazol? Ki jogosult rá? Ezekre a kérdésekre igyekszünk válaszokat adni! (repjegy.hu)

További hírek: