A 25. hét legfontosabb szakmai hírei, eseményei egy helyen. A nemzetközi utazással, légiközlekedéssel, rendezvényszervezéssel és a COVID-19 világjárvánnyal kapcsolatos hírek az elmúlt 7 napból. Kerüljön képbe velünk!


Nemzetközi utazás

Megnyíltak a schengeni határok, szerdától szabad az utazás: Szerdától megszűnt a határellenőrzés Magyarország schengeni belső határain – közölte a rendőrség a honlapján az MTI híre szerint. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közleményében köszönetét fejezte ki a türelemért, a megértésért és azért a toleranciáért, amit a járványhelyzet miatti intézkedések során tanúsítaniuk kellett a főleg a szomszédos országokba ingázóknak vagy az üzletembereknek, illetve mindazoknak, akiknek külföldre kellett utazniuk. (24.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Újraindulnak a Wizz Air járatai Spanyolországba: A Wizz Air Budapestről hét, Debrecenből pedig egy útvonalát indítja újra a következő napokban és hetekben Spanyolországba. (repjegy.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Szeged International Airshow: szeptemberben újra tele lesz a szegedi légtér: Megvan az engedély, szeptember 10-étől 12-éig megrendezhető Szegeden az ország egyik legnépszerűbb repülős rendezvénye.(szeged.hu)

További hírek:

Koronavírus

Megszűnik a kötelező maszkhasználat Magyarországon, ez a feltétele: Megszűnik a kötelező maszkhasználat 5,5 millió koronavírus ellen beoltott ember elérése esetén – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón, Budapesten. (propeller.hu)

További hírek: