A 24. hét legfontosabb szakmai hírei, eseményei egy helyen. A nemzetközi utazással, légiközlekedéssel, rendezvényszervezéssel és a COVID-19 világjárvánnyal kapcsolatos hírek az elmúlt 7 napból. Kerüljön képbe velünk!

Nemzetközi utazás

Magyarország jövő héten visszaállítja belső schengeni határain a normális átjárást: Amennyiben a koronavírus-világjárvány nem vesz új, váratlan fordulatot, Magyarország június 24-től visszaállítja belső schengeni határain a normális átjárást – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Magyarország pozsonyi nagykövetségén szerdán. (24.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Kétharmadával kevesebb járat közlekedik a magyar légtérben: A Eurocontrol adatai szerint napjainkban 64 százalékkal marad el a magyar légtér forgalma a járvány előtti szinttől, amit legjobb esetben is 2023 második félévében érhet el újra. (airportal.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Egy asztalnál a teljes hazai rendezvényszakma: A Magyar Turisztikai Program Alapítvány, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége által szervezett Rendezvény ReStart 2021 konferencia célja, hogy elősegítse a teljes rendezvényszektor zökkenőmentes és biztonságos újraindítását. (Turizmus Online)

Továbbiak:

COVID-19 világjárvány

A Covid-igazolvány bárkinek ingyen kiállítható lesz az EU összes nyelvén: Ez magában fogja foglalni az oltásra, a tesztelésre és a gyógyultságra vonatkozó adatokat is. Emellett biztonságos lesz, és egy digitálisan aláírt QR-kódot tartalmaz. (liner.hu)

További hírek: