Megérkezett a Weco-Travel szokásos hírösszefoglalója a 23. hét szakmai tudnivalóiról, eseményeiről. Témáink ezúttal is – tevékenységeinkből adódóan – a nemzetközi utazás, a légiközlekedés és a rendezvényszervezés. De természetesen nem hagyjuk ki a COVID-19 világjárvánnyal kapcsolatos híreket sem. Kerüljön képbe velünk!

Nemzetközi utazás

Utazni készül? Júliustól él a Covid-igazolványos rendszer az EU-ban: Az Európai Parlamentben szerdán lezárult az uniós digitális Covid-igazolvánnyal kapcsolatos jogalkotói munka, amelynek eredményeképp könnyebb lesz az utazás az EU-n belül. (napi.hu)

Továbbiak:

Légiközlekedés

Elmozdult a holtpontról a budapesti repülőtér utasforgalma májusban: Az idei év első négy hónapjában mért havi 50-60 ezerhez képest májusban már jelentősen több induló és érkező utast fogadott a Budapest Airport, bár a járvány előtti szinthez képest az elmaradás még mindig 94 százalékos. A reptéren kezelt légiáru mennyisége pedig éves összehasonlításban továbbra is meredeken emelkedik. (airportal.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Június 14-től újabb enyhítésekre számíthatunk: azon túl, hogy falunapot is lehet tartani, koronavírussal szemben védettséget élvező személy felügyelete alatt a 18 év alatti fiatalok is részt vehetnek a rendezvényeken. (liner.hu)

Továbbiak:

COVID-19 világjárvány

Véget ért a járvány, búcsúzik az operatív törzs: Az operatív törzs sajtótájékoztatója mostantól megszűnik, átállnak egy készenléti jellegű adatszolgáltatásra – mondta Kiss Róbert az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese. (vg.hu)

További hírek: