Kerüljön képbe a szakmai újdonságokkal! Itt a Weco-Travel heti hírösszefoglalója a 22. hét eseményeiről. Visszatérő témáink ezúttal is: a koronavírus-járvány, a nemzetközi utazás, a légiközlekedés és a rendezvényszervezés. Jó olvasgatást!

Koronavírus-járvány

Már egy hete ígéretesek a magyar járványmutatók: A múlt hétvégi pozitív rekordhoz képest nőtt, de az utóbbi hetek átlagához képest továbbra is alacsony az egy nap alatt elhunytak és koronavírussal megfertőződöttek száma Magyarországon. (euronews.com)

További hírek:

Nemzetközi utazás

Rendkívül lassan tér magához a turisztikai szektor: A világjárvány minden bizonnyal a turisztikai szektorban érezteti hatását a leghosszabb ideig. A tavalyi bezárkózás után idén is azt mutatják a számok, hogy az év első három hónapjában 80 %-kal kisebb volt a nemzetközi utasforgalom, mint a pandémia előtt. Mi lehet a megoldás? Hogyan lehet feléleszteni a szektort? (euronews.com)

További hírek:

Légiközlekedés

Budapest Airport: minden idők legnehezebb pénzügyi éve volt a tavalyi, de megkezdődött a fellendülés:  a vállalat a pénzügyi évet 110 millió euró veszteséggel fejezte be. A soha nem látott nehézségek ellenére ugyanakkor a vállalat működése és finanszírozása mindvégig stabil maradt, likviditása pedig folyamatosan biztosított. A repülőtér tőkeerős és hosszú távon elkötelezett tulajdonosai a 2019-ben realizált eredményt a Budapest Airport Zrt. válságkezelésére fordították, amelynek köszönhetően a vállalat nagyrészt saját, illetve kisebb részben piaci alapú forrásokból finanszírozta a működését, miközben a drasztikusan lecsökkent árbevétel ellenére összesen 81 millió euró értékben valósított meg fejlesztéseket 2020-ban. (bud.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Elvágták a bértámogatást, pedig még szükség lenne rá az érintettek szerint: A turisztikai szakemberek és a rendezvényszervező cégek is úgy látják, hogy indokolt lett volna a munkahelymegtartó bértámogatás fenntartása ezekben az ágazatokban a nyári időszakban. (infostart.hu)

További hírek: