A koronavírus szerencsére már kevésbé, a szomszédunkban zajló háború viszont sajnos annál inkább áthatja e heti hírösszefoglalónkat. Témáink változatlanul: nemzetközi utazás, légiközlekedés, turizmus, rendezvények, fenntarthatóság – böngéssze át összefoglalónkat.

Nemzetközi utazás

Az utazási irodák sorra mondják le világszerte az oroszországi és ukrán utakat: Az Ukrajna ellen indított orosz támadás után az utazásszervezők mindkét országba folyamatosan törlik az utazásokat. (travelo.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Még fel sem tápászkodtak a légitársaságok a járványból, máris itt a következő sokk a háborúval: Még fel sem épült a koronavírus-járványból a világ légiközlekedése, újabb sokk érte a légitársaságokat, az orosz-ukrán háború miatt bevezetett légtérzárak fájdalmas járattörléseket és útvonalmódosításokat eredményeznek, a repülőgépek finanszírozását végző lízingcégek pedig egy hónapot kaptak arra, hogy megszüntessék az orosz légitársaságokkal kötött szerződéseiket. Ez természetesen a részvényárfolyamokon is nyomot hagyott. (portfolio.hu)

További hírek:

Rendezvények

Szakmai nappal nyit az Utazás kiállítás: Szakmai nappal nyit a 44. Utazás kiállítás március 3-án. A Covid miatti kényszerszünetben elkészültek a Hungexpo területén a felújítások, felépült az új konferencia-központ és két csarnok, a rendezvényszervező szektor ezzel is felkészült az újraindulásra. Az idei Utazás kiállítás egyik fókusztémája az egészségturizmus és a hozzá kapcsolódó szakmai konferencia, amely két nagy területre fókuszál: az akadállyal élők utazására és a gyógyturizmusra. (vg.hu)

További hírek:

Koronavírus

Eltörlik a maszkviselést és a tanárok kötelező oltását is: Hétfőtől eltörlik a maszkviselési kötelezettséget, és azt a lehetőséget is, hogy a munkáltatók elrendeljék a kötelező oltást. Ez alól kivételt jelentenek az egészségügyi és a szociális intézmények. Felfüggesztik az oltási igazolványra vonatkozó szabályokat is – mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón. (forbes.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Fenntarthatóság a légiközlekedésben – webinárium összefoglaló: A Weco-Travel 13. webináriumán a légiközlekedés és a fenntarthatóság kapcsolatáról kérdeztük vendégeinket, Gonda Évát, az Air France-KLM magyarországi key account managerét, valamint Koncz Angélát, aki a Pannon Pro Innovációs Kft. égisze alatt zajló ZeroKarbon program senior manageri feladatait látja el. (blog.wecotravel.hu)

További hírek: