Olvassa át a hét fontosabb híreit!

Milyen hatással lehet az orosz-ukrán háború a turizmusra? Újdonságok a nyári légi menetrendről. Jövő héten nyit az idei Utazás Kiállítás. Hidrogénmeghajtást tesztel az Airbus. És számos további hír e heti összefoglalónkban!

Nemzetközi utazás

Hatalmas pofon a lábadozó európai turizmusnak?: Az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktus várhatóan nagy hatással lesz a régió, de talán az egész kontinens a járványból kilábaló turizmusára, nem beszélve az Ukrajnával határos Magyarországról. (Turizmus Online)

További hírek:

Légiközlekedés

Kapacitásbővítés és új járatok a nyári menetrendben: Az elmúlt időszakban számos légitársaság bővítést jelentett be a Budapestet is érintő járathálózatán, ami a járatok sűrítésével megnövelt kapacitásokban és új összeköttetések létrehozásában is megnyilvánul. Összegyűjtöttük a részleteket! (Weco-Travel Blog)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Március 3-án nyit az Utazás kiállítás: Az idén március 3. és 6. között, egy év kihagyás után újra megrendezik az ország és a régió legjelentősebb nemzetközi turisztikai seregszemléjét, az Utazás 2022 kiállítást. A Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 30 ország mintegy 100 kiállítója várja az érdeklődőket. (Turizmus Online)

További hírek:

Koronavírus

Magyar adatok: így csökken az egyes vakcinák hatásossága: Járványmatematikai Modellező és Epidemiológiai Elemző Munkacsoport hat tagja által elvégzett kutatás eredményei szerint az alfa és delta variánsok ellen általánosságban eleinte mindegyik vakcina hatásos volt, ez a hatásosság azonban fokozatosan csökken, méghozzá a Sinopharm, a Szputnyik V és az AstraZeneca esetében a leggyorsabban. (24.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Az A380-as prototípusán teszteli a hidrogénmeghajtást az Airbus : Az Airbus és a CFM International megállapodott arról, hogy közösen készít a hidrogénalapú meghajtás tesztelésére alkalmas technológia-demonstrátort a legelső, MSN001 gyártási sorozatszámú A380-asból. (airportal.hu)

További hírek: