Böngéssze át a hét fontosabb tudnivalóit! Főbb témáink ezúttal is az utazás, légiközlekedés, koronavírus járvány. Heti hírösszefoglalónk elérhető!

Nemzetközi utazás

Fokozódik a konfliktus: óva intik a magyarokat az Ukrajnába utazástól: Felhívták az állampolgárok figyelmét, hogy ha az utazás mellett döntenek, vagy a térségben tartózkodnak, regisztráljanak konzuli védelemre. (penzcentrum.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Már a légitársaságok is menekülnek Ukrajnából az orosz fenyegetés miatt: Az Ukraine International Airlines (UIA) ukrán légitársaság külföldre menekítette egyes repülőgépeit az orosz invázió kockázata miatt. A kijevi székhelyű légitársaság külföldi hírügynökségeknek küldött el egy nyilatkozatot, amiben mások mellett azzal indokolta a lépését, hogy a biztosítótársaságok megszüntették egyes járatainak biztosítását az ukrán légtérben. (24.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

20 éves a Terror Háza Múzeum: Rendezvénysorozattal ünnepli megnyitásának 20. évfordulóját idén a Terror Háza Múzeum. Híradónkban kapcsoltunk a helyszínre, ahol ott volt tudósítónk, Kiss Lilla. (hirtv.hu)

További hírek:

Koronavírus

Zoomokrácia vagy az irodák kinyírása? – A home office egyáltalán nem a Kánaán: A Covid szörnyűségeiről, társadalmi, gazdasági, emberi nehézségeiről rengeteg szó esett már, és megszülettek az első, a koronavírus nyerteseiről szóló tanulmányok is. A pandémiáknak ráadásul vannak „forradalmi” hatásai, vitathatatlanul ide tartozik a digitalizáció felgyorsulása. Több munkaadó és munkavállaló az irodai munkavégzés radikális megváltozásáról, hatékonyságának növekedéséről, a környezeti és esélyegyenlőségi dilemmák radikális új, pozitív útra tereléséről áradozik. Vegyük is végig ezt a három „áttörést”, vajon tényleg eljött a „Fehérgalléros Kánaán”? (portfolio.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Ez már a jövő: villanykompok közlekednek Amszterdamban: Az 1930-as évek óta közlekedő dízelüzemű kompjáratait elektromos hajók váltják fel az amszterdami tömegközlekedésben. Fenntarthatóság, kibocsátásmentes szolgáltatás éjjel nappal. (napi.hu)

További hírek: