Szokásos heti hírösszefoglalónk elérhető! Utazás, légiközlekedés, rendezvények, koronavírus-járvány, fenntarthatóság, ha érdeklik ezek a témák, fussa át válogatásunkat. Ne maradjon le semmiről, ez történt a 6. héten!

Nemzetközi utazás

Változások a nemzetközi járványügyi intézkedésekben: Olaszország, Franciaország, Ausztria és továbbiak: Egyre hangsúlyosabbá válik Európában a védettségi igazolványok használata, miközben enyhülnek az utazási feltételek. Az EMA engedélyezett vakcinával oltottak már szinte bárhová korlátozásmentesen utazhatnak. (repjegy.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Növekvő utasszám és számos új nyári úticél a budapesti repülőtéren: Közzétette januári forgalmi számait a Budapest Airport: az év első hónapjában összesen 562 635 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ez azt jelenti, hogy folytatódik a tavalyi év második felében tapasztalt növekvő trend, és hónapról hónapra egyre nagyobb mértékben térnek vissza az utasok a reptérre. Januárban az utasszám már megközelítette a járvány előtti, 2019-es szint 60%-át. (blog.wecotravel.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Megkezdődött a Kongresszusi Iroda hosszú távú stratégiaalkotása: Külföldi és hazai szakemberek bevonásával megkezdődött a Magyar Kongresszusi Iroda hosszú távú, nemzetközi tapasztalatokra épülő és kutatásokon nyugvó stratégiaalkotása. (turizmus.com)

További hírek:

Koronavírus

Kétmillió magyar veszítheti el a védettségét májusban: Legalábbis hivatalosan, hiszen immunrendszerünk működését nem kormányrendeletek irányítják. Mindenesetre a védettségi igazolványt májustól oltási igazolvány váltja. A kormány eredetileg február 15-étől szigorított volna, de végül a választás utánra halasztotta az új szabályok bevezetését. (24.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Klímavédelem: mást állítanak a cégek és mást mutatnak a számok: A napokban jelentette meg a legnagyobb világcégek klímavédelmi vállalásait áttekintő terjedelmes jelentését a NewClimate Institute. A tanulmányból az derül ki, hogy a legtöbb nagyvállalat komoly környezetvédelmi és fenntarthatósági vállalásokat fogalmaz meg, azonban a végrehajtás sokszor megkérdőjelezhető marad. (greendex.hu)

További hírek: