Megérkezett heti hírösszefoglalónk utazás, légiközlekedés, rendezvények és COVID-19 témájában. Ne maradjon le a hét legfontosabb híreiről, olvassa át válogatásunkat!

Nemzetközi utazás

Megoldódott a keleti vakcinával oltottak utazása az EU-ban: Az a magyar állampolgár, aki egy keleti vakcina után második oltásként. európai engedélyezésű oltóanyagot kért, illetve két keleti vakcina után a harmadik emlékeztető oltását már az Európai Unió által elfogadott oltóanyagok egyikéből kapta, azok teljes jogú tulajdonosai lesznek az egységes, uniós covid-igazolványnak.(24.hu)

További hírek:

Légiközlekedés

Budapest-Toronto járat indul májustól : Közvetlen járat indul 2022. májusától Budapest és Toronto között. Az Air Canada gépei heti három alkalommal repülnek a kanadai nagyvárosba. (repjegy.hu)

További hírek:

Rendezvényszervezés

Ganczer Gábor: A Hungexpo akár több tízezer fős kongresszust is tud fogadni : Szerencsésnek érzi magát a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója, a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének (MaReSz) elnöke, hogy az ágazat talán legnehezebb évében adhatták át minden idők legjelentősebb magyarországi üzleti turisztikai beruházását. (turizmus.com)

További hírek:

Koronavírus

Májusig két oltással is érvényesek a védettségi igazolványok: Hosszabb ideig, két oltással május 1-jéig érvényesek lesznek az oltási igazolványok, igazodva az európai uniós országok gyakorlatához – mondta a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. (Az Üzlet)

További hírek:

Zöld hírek

Így lesz Bécs 2040-re klímasemleges : Hogy a jövőben is a világ egyik legélhetőbb városa maradhasson és ellensúlyozni tudja az éghajlatváltozás negatív hatásait, az osztrák főváros klímavédelmi menetrendet dolgozott ki. (turizmus.com)

További hírek: