Mutatjuk az elmúlt napok fontosabb szakmai híreit: utazás, nyaralás, légiközlekedés, járvány, zöld hírek. Böngéssze át heti hírösszefoglalónkat!

Nemzetközi utazás

WTTC: Helyreállt a nemzetközi utazási piac: Az Utazási és Turisztikai Világtanács új, globális fogyasztói felméréséből kiderül, hogy a nemzetközi utazási kedv a világjárvány kezdete óta a legmagasabb szinten van. Az utazók több mint negyede tervez a jövőben három vagy több nemzetközi utazást, a legtöbbet az ausztrálok készülnek költeni. (turizmus.com)

További hírek:

Légiközlekedés

Új mobiltöltő pontok és javuló utaselégedettség Ferihegyen: A Liszt Ferenc reptér 2-es termináljának földi (nyilvános) oldalán mobileszközök töltésére szolgáló állomásokat helyezett el a Budapest Airport, amelynek közlése szerint a negyedévente végzett utaselégedettségi felmérés 5-ös skáláján 4,11 pontot értek el, ami 7,5 százalékkal jobb a 2019-es rekordév azonos időszakbeli eredményéhez képest. (airportal.hu)

További hírek:

Rendezvények

Rekordrészvétellel zárult a jubileumi Agrárszektor 2022 konferencia: Nagy sikerrel, rekordrésztvétel mellett zajlott le a Portfolio Csoport jubileumi, tizedik Agrárszektor 2022 konferenciája Siófokon. A csütörtökön zárult kétnapos rendezvényen az agrárium és élelmiszertermelés kiemelt témáit vitatták meg a szektor képviselői, köztük termelők, feldolgozók, szolgáltatók, valamint a finanszírozás és a kapcsolódó iparágak képviselői. (portfolio.hu)

További hírek:

Koronavírus

Ezekben a megyékben ugrott a legnagyobbat az omikron variáns Magyarországon: Kijelenthető, hogy elmaradt a jelentős őszi koronavírus-járványhullám Magyarországon: az előző két évvel ellentétben az elmúlt hetekben inkább stagnálni látszanak az esetszámok egy alacsonyabb szinten. A múlt héten mindössze 4%-os növekedés volt látható az országos adatban, de akadt azért négy olyan megye is, ahol legalább 30%-osmértékben ugrott meg az esetszám. Mivel alacsony bázis mellett nem ritkák az ilyen regionális eltérések, nem feltétlenül kell új gócpontok kialakulására gyanakodnunk. (portfolio.hu)

További hírek:

Zöld hírek

Így lehet zöldebb és költséghatékonyabb az üzleti utaztatás: Az üzleti utaztatásra szakosodott Weco-Travel azt mutatta be partnereinek a Barceló Budapest Hotelben tartott csütörtöki szakmai eseményén, miként lehet összeegyeztetni a hivatásturisztikai utakat a felelősségteljes és klímatudatos gondolkozással. (turizmusonline.hu)

További hírek: